Çin'den ABD'ye kritik uyarı: Savaş çıkabilir

Çin Halk Cumhuriyeti, Çin Denizi'ne donanma gönderen Amerika'yı uyardı. Pekin, "ABD gemileri provokasyonlarına son vermezse yaşanacak küçük bir kaza savaşı tetikleyebilir" dedi.

Çin'den ABD'ye kritik uyarı: Savaş çıkabilir

Amerika'nın donanma gönderdiği Güney Çin Denizi'nde tansiyon yükseldi. Pekin, Washington'u uyardı "ABD savaş gemileri provokasyona son versin savaş çıkabilir" dedi.

ABD Donanmasına ait USS Lassen gemisi Spartly takımadaları çevresinde Çin Halk Cumhuriyeti'nin kara sularını ihlal etmişti. ABD yönetimi ise egemen devletlerin geçiş hakkı olduğunu ve bahsi geçen bölgenin 12 mil dışında kaldığını iddia etmişti.

Olaydan sonra ABD Donanması'nda görevli Amiral John Richardson ve Çin Halk Cumhuriyeti Donanması'nda görev yapan Amiral Wu Shengli, telekonferans yöntemiyle bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmeden sonra Çinli Amieral Wu Shengli açıklama yaptı. Shengli, "ABD gemileri provokasyonlarına son vermezse yaşanacak küçük bir kaza savaşı tetikleyebilir" dedi.

Taraflar gerçekleşen ikili görüşmeden sonra olası gerginliği önlemek için bir protokol imzaladıklarını da kamuoyuna duyurdular.

ulusalkanal.com.tr

abd çin