Genelkurmay Başkanı’ndan dikkat çeken uyarı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Amerika'nın PKK'ya silah yardımı yapmasının risk faktörü oluşturduğunu açıkladı. Suriye ve Irak'ta yaratılan ortamın PKK terör örgütünü meşrulaştırdığını belirten Orgeneral Özel, PKK'nın Irak ve Suriye'de elde ettiği kazanımları artırmaya çalıışrtığını vurguladı

Genelkurmay Başkanı’ndan dikkat çeken uyarı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Savunma ve Havacılık Dergisi'ne verdiği 49 sayfalık röportajında çarpıcı açıklamalar yaptı. Özel, PKK'nın IŞİD üzerinden meşrulaştırıldığını belirtti, ABD'nin silah yardımlarından da PKK'nın istifade ettiğini vurguladı.

"Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgelerindeki gelişmeler, iyimser öngörülerde bulunulmasını güçleştirmektedir" diyen Özel, Suriye'deki çatışmanın PKK'nın "terör örgütü" kimliğinden ziyade "IŞİD ile savaşan meşru bir güç" olarak görülmesine yol açtığını kaydetti.

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel: PKK MEŞRULAŞTIRILIYOR

Bölücü terör örgütü, Irak ve Suriye'de yaşanan gelişmeler doğrultusunda elde ettiği kazanımları artırmaya çalışırken aynı zamanda kendisini ve diğer ülkelerdeki uzantılarını masum göstererek farklı bir algı oluşturmaya çalışmaktadır.

Özel, ABD'nin "IŞİD'le mücadele" gerekçesiyle PKK'ya silah yardımı yapmasının da ayrıca risk oluşturduğunu belirtti. "DEAŞ ile mücadele eden unsurlara yapılan askeri yardımlardan dolaylı olarak PYD/PKK'nın da istifade etmesi diğer bir risk faktörünü oluşturmaktadır" dedi.

Genelkurmay Başkanı, bazı ülkelerin hem bilgi teknolojilerini hem de dünyanın tehdit olarak algıladığı güçleri kullandığını söyledi, o tehditleri de "üstünlük sağlama yarışının karanlık yüzü" olarak tanımladı.

Türkiye'nin yakın coğrafyasındaki risk ve tehditlere dikkat çeken Orgeneral Özel, savaş riskinin henüz ortadan kalmadığını belirtti. Özel, sınır güvenliği için 2013 ve 2014 yıllarında kurulan iki hudut özel harekât komando taburuna bu yıl bir taburun daha ekleneceğini ifade etti.

ulusalkanal.com.tr