Altay'ın kupasına AKP gölgesi

7 yıl aradan sonra 1. Lig’e dönen Altay, şampiyonluk kupasını 20 gündür alamadı. Şampiyonluk maçı olan son karşılaşma tarafsız sahada olmadığı gerekçesiyle kupanın gelecek sezon başında verilmesine karar verildi.

İzmir'in köklü spor kulübü Altay'ın kupa sevinci yarım kaldı. Gümüşhane'deki maçı kazanan şampiyon olacaktı. Altay kazandı ve kupayı hak etti. Yalnız tarafsız saha olmadığı gerekçesiyle kupa verilmedi.

İzmir'de de tören yapılmadı. Türkiye Futbol Federasyonu gerekçeyi; "kupa ancak seyircili bir organizasyon ile verilebilir" ifadeleriyle açıkladı. Bunun üzerine Altay'ın, kupayı gelecek sezon ilk iç saha müsabakasında alması kararlaştırıldı.

Alınan kararlar bir anda yok sayıldı. İzmirli taraftarın kupa sevinci bir kez daha kursağında kaldı. Çünkü Altay'ın şampiyonluk kupası AKP'nin İzmir Milletvekili aday tanıtım toplantısında Binali Yıldırım tarafından yönetim ve bir kaç oyuncuya verildi.

AKP iktidarı Altay'ın şampiyonluk kupasını da seçim kampanyasında kullandı. Altay camiası bu duruma tepki gösterince, kulüp başkanı Özgür Ekmekçioğlu açıklama yaptı. Ekmekçioğlu "Altay siyaset üstü bir kulüptür ve siyasete alet olmaz. Kupamızı en kısa sürede büyük bir organizasyon ile kutlayacağız" dedi.

ulusal.com.tr