Sanatçı Haldun Boysan hayatını kaybetti

Sinema ve tiyatro oyuncusu Haldun Boysan 62 yaşında hayata gözlerini yumdu. Dizi çekimleri nedeniyle Ürgüp'te bulunan sanatçı, kaldığı otelde kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Boysan'ın cenazesi, rol arkadaşları ve set çalışanları tarafından Ankara'ya uğurlandı.

Sanatçı Haldun Boysan hayatını kaybetti

Kurtlar Vadisi dizisindeki "Tombalacı" karakteriyle hafızalara kazınan usta sanatçı Haldun Boysan, geçirdiği kalp krizi sonucu hayata veda etti.

"Maria ile Mustafa" dizisinin çekimleri için Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde bulunan sanatçı, kaldığı otelde kalp krizi geçirdi.

Set arkadaşlarının haber vermesi üzerine otele gelen sağlık ekibi, 62 yaşındaki sanatçının hayatını kaybettiğini belirledi. Boysan'ın cenazesi, rol arkadaşları ve set çalışanları tarafından Ankara'ya uğurlandı.

6 Temmuz 1958 tarihinde Ankara’da doğan Haldun Boysan, TED Ankara Koleji ve Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi tiyatro bölümünden mezun oldu . Ankara Sanat Tiyatrosu ve İstanbul Şehir Tiyatroları'nda görev yaptı.

"Gemide" adlı filmdeki performansıyla Ankara Uluslararası Film Festivali'nde "en iyi yardımcı erkek oyuncu" ödülünü de kazanan Boysan, çok sayıda dizi ve filmde rol aldı.

Koyu bir Beşiktaş taraftarı olan Haldun Boysan, siyah beyazlı kulüpte kongre üyesi olarak da görev aldı. Beşiktaş yönetimi de Boysan'ın ölümü nedeniyle bir taziye mesajı paylaştı.

ulusal.com.tr