Doğu Perinçek'ten Adil Öksüz ile ilgili açıklama

"Adil Öksüz'ü kaçıranların korunması FETÖ darbesi suçuna ortak olmaktır." Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Aydınlık Gazetesi'nin gündemi bu sözlerle yorumladı. Hükümetin sessiz kalmasını eleştiren Perinçek, hükümeti ve yargıyı göreve çağırdı.

Doğu Perinçek'ten Adil Öksüz ile ilgili açıklama

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin İstanbul İl Merkezinde, 26 Mart 2017 tarihli Aydınlık gazetesinin manşetinde yer alan "Adil Öksüz AKP’li vekilin aracıyla kaçtı" haberiyle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Perinçek şunları söyledi:

15 Temmuz Amerikancı FETÖ Darbesinin önde gelen yöneticilerinden olduğu soruşturma makamlarınca saptanan Adil Öksüz'ün Ankara’dan Samsun’a AĶP milletvekili Fuat Köktaş’ın aracıyla kaçırıldığı ve Samsun'da İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Toksöz'ün evinde bir süre saklandığı haberi 26 Mart 2017 günlü Aydınlık gazetesinde yer aldı. FETÖ’nün “Hava Kuvvetleri İmamı olduğu” öne sürülen Adil Öksüz olayında hakikate ulaşılması, 15 Temmuz darbesinde işlenen suçun aydınlatılması açısından kritik önemdedir.

FETÖ darbesine katılanlara yardım ve yataklık, Cumhuriyeti ve vatana karşı suçtur. Darbecileri adaletten kaçıranların ve saklayanların korunduğu görülmektedir. Bu uygulama, ABD güdümlü terör örgütlerine karşı hukuk çerçevesi içinde yürütülen mücadeleye zarar vermektedir.

Adil Öksüz’ün 15 Temmuz Darbesi gecesinden başlayarak korunduğu apaçık ortaya çıkmıştır.

- 15 Temmuz Darbesi’nin Hava Kuvvetleri İmamı, önce savcılar ve yargıçlar tarafından serbest bırakılmıştır.

- Sonra AKP Milletvekili Fuat Köktaş’ın arabasıyla Ankara’dan Samsun’a götürüldüğü savcılık makamlarınca belirlenmiştir.

- Aynı araçla AKP’nin Samsun İlk Adım Belediye Başkanı’nın evine getirildiği ve bir süre o evde saklandığı yine Savcılık soruşturmasında ortaya çıkmıştır.

- Adil Öksüz, Samsun’dan deniz yoluyla Batum’a kaçırılmıştır ve halen Kırgızistan’da olduğu iddia edilmektedir.

Ülkemizde huzur ve güvenin sağlanması için, Adil Öksüz’ün kaçırılması ve korunması olayının aydınlatılması şarttır. İçişleri Bakanlığı bu konuda soruşturma makamlarını harekete geçirmek göreviyle karşı karşıyadır. Yetkili ve görevli savcılar soruşturmayı kararlı olarak tamamlamak durumundadırlar.

FETÖ Darbesinin soruşturulması, Türkiye için bir iç güvenlik sorunu olmanın ötesinde ABD merkezli tertiplere karşı savunma sorunudur. FETÖ Darbesinin aydınlatılması, Türkiye’nin Fırat Kalkanı Harekâtı yoluyla vatan bütünlüğünü koruması açısından da önem taşımaktadır.

FETÖ elebaşılarının korunmasına derhal son verilmeli, soruşturma hukuka uygun olarak kararlı olarak yürütülmelidir.

ulusalkanal.com.tr

fetö vatan partisi Doğu Perinçek adil öksüz