Altaylı'dan eski CIA İstanbul Şefi'ne övgü

FETÖ yöneticisi olmak ve casusluk yapmak suçlamasıyla yargılanan eski MİT’çi Enver Altaylı, yaptıklarından pişman olmadığını söyledi. Çapraz sorgusu devam eden Altaylı etkinlik pişmanlıktan faydalanmak istemedi. Altaylı geçmişte irtibatlı olduğu CIA'nın eski İstanbul Şefi Duane Clarridge’e de kol kanat gerdi. Altaylı ABD ajanının hayatı boyunca Türkiye’ye hizmet ettiğini öne sürdü.

Altaylı'dan eski CIA İstanbul Şefi'ne övgü

Haber: Seda Akyüz Kamera: Uğur Pideci

Çapraz sorgusunda konuştu. FETÖ'nün kritik isimleri ve ABD ajanlarıyla ilişkileri soruldu. ABD ajanını savundu, yaptıklarından pişman olmadığını söyledi.

Duruşmaya sanıklar Enver Altaylı ve Mehmet Barıner ile avukatları katıldı. 16'ncı Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada sanık Altaylı’nın çapraz sorgusu yapıldı.

Mahkeme Başkanı Sebahattin Sarıdoğan, Altaylı'ya etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanıp faydalanmak istemediğini sordu. CIA önerisiyle MİT personeli olan, FETÖ elebaşı Gülen’e övgü dolu mektuplar yazan, örgüt mensuplarıyla yüzlerce kez telefon görüşmesi yapan Altaylı etkin pişmanlıktan faydalanmak istemediğini söyledi.

Türkiye’yi ABD ajanlarına şikâyet eden, halkın sokaklara dökülmesi, bunun için de ekonomik kriz çıkarılması gerektiğini söyleyen Altaylı, “yaptıklarımdan pişman değilim” dedi. Suç işlemediğini ve casusluk yapmadığını öne sürdü.

İrtibatlı olduğu kişilerin önemli hizmetlerde bulunduğunu öne sürdü Altaylı. “Asala meselesini halleden Hiram Abbas'tır. Ona desteği veren Duane Clarridge'dir." ifadelerini kullandı.

Altaylı’nın konuşmasının ardından mahkeme heyeti ara karar için sanıkların taleplerini aldı.

Savcı, esas hakkındaki mütalaasını hazırlamak için dosyanın kendisine verilmesini ve sanıkların tutukluluk hallerinin devamını istedi. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti de, esasa ilişkin mütalaanın hazırlanması için dosyanın savcıya tebliğine karar verdi. Sanık Altaylı ve Barıner’in tutukluluğunun devamına hükmederek davayı 22 Aralık’a erteledi.

ulusal.com.tr

abd cia fetö enver altaylı