Gedik davasında 6 tahliye

Gedik davasında 6 tahliye

Hasan Ferit Gedik'in hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı olaylara ilişkin görülen davada, 22 tutuklu sanıktan 6'sı tahliye edildi. 3 tutuksuz sanık hakkındaki yurt dışı çıkış yasağı da kaldırıldı.

Maltepe Gülsuyu'nda, 2013 yılında Hasan Ferit Gedik'in hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı olaylara ilişkin görülen davada, 22 tutuklu sanıktan 6'sı tahliye edildi.

22'si tutuklu toplam 24 sanık ile taraf avukatları katıldığı duruşma yaklaşık 14 saat sürdü. Kamu güvenliği nedeniyle kapalılık kararı alınan duruşmada her müştekiyi bir avukatın temsil etmesi yönünde karar verildi. Kararı protesto eden müştekiler ve avukatları duruşma salonunu terk etti.

Yaklaşık 1 yıldır ifadesi alınamayan 22 tutuklu sanığın ifade işlemi son buldu. Sadece sanık ve avukatlarının bulunduğu duruşmada tutuklu sanıklardan Süleyman Tüfekçi, Kinyas Taşhan, Yakup Kutlu, Şafak Velioğlu, Ercan Kütük ve Ahmet Turhan tahliye edildi.

Mahkeme heyeti 6 tutuklu sanığın üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu ve tutuklu kaldıkları süreyi dikkate alarak tahliyesine karar verdi. 3 tutuksuz sanık hakkındaki yurt dışı çıkış yasağı da kaldırıldı.

Mahkeme heyeti, müştekilerin gelecek celse duruşmaya zorla getirilmesine karar verirken, duruşma 13 Nisan'a ertelendi.

ulusalkanal.com.tr