AKP, CHP ve MHP mini Anayasa paketini Salı günü görüşecek

Meclis, yoğun bir haftaya daha giriyor. Salı günü, MİT ve Genelkurmay'ı Cumhurbaşkanlığı'na bağlayacak mini Anayasa paketinin ikinci tur görüşmesi yapılacak. Genel Kurul'da da devlet bütçesine önemli katkılar sunan 110 devlet kurumunun özelleştirmesini içeren Torba Yasa Tasarısı ele alınacak.

AKP, CHP ve MHP mini Anayasa paketini Salı günü görüşecek

Mini Anayasa paketi görüşmeleri, 75 maddelik Torba Yasa Tasarısı ve Türkiye Varlık Fonu Kurulmasına ilişkin kanun tasarısı... Meclis, bu hafta gündemindeki bu konular için yoğun bir mesai yapacak.

Geçen hafta mini Anayasa paketine ilişkin çalışma esaslarını belirleyen AKP, CHP ve MHP temsilcileri 16 Ağustos Salı günü yeniden bir araya gelecek.

Paket, Mit ve Genelkurmayı Cumhurbaşkanlığı'na bağlamayı, HSYK'yı Hakimler ve Savcılar Kurulu olarak ikiye ayırmayı, askeri yargının kaldırılmasını hedefliyor.

Genel Kurul’da da Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen 75 maddelik Torba Yasa Tasarısı ele alınacak.

Tasarının 35'inci maddesine göre, devlet bütçesine önemli katkılar sunan 110 devlet kurumu özelleştirmeye açılacak. Tasarıya, CHP, MHP ve Vatan Partisi ise tepkili.

Torba tasarı terör örgütlerine yardım ve yataklık suçları nedeniyle görevinden alınan belediye başkanlarının yerine atama yapılmasını da düzenliyor. Tasarıyla şehit eş ve çocuklarının haklarında da iyileştirme öngörülüyor.

Torba Yasa Tasarısı'nın Genel Kurul'da kabul edilmesinin ardından da Türkiye Varlık Fonu Kurulmasına ilişkin tasarı masaya yatırılacak. Tasarı kabul edilirse Türkiye Varlık Yönetimi Anonim Şirketi kurulacak.

ulusalkanal.com.tr