Pınar Çocuk Tiyatrosu 30'uncu yılında

Pınar Çocuk Tiyatrosu 30’uncu yılında ünlüleri ağırladı. Coşkun Aral 30’uncu yıla özel “Adı Çocuk Kendi Büyük Bir Tiyatro” adlı belgesel yaptı. Belgeselde 45 farklı oyun ile 3 milyondan fazla çocuğa ulaşan tiyatronun hikâyesi anlatıldı

Çocukların gelişimlerine katkı sağlamak ve yaratıcılıklarına destek olmak amacıyla 1987’de kurulan “Pınar Çocuk Tiyatrosu” 30. yılını doldurdu. 45 farklı oyun ile 3 milyondan fazla çocuğa ulaşan tiyatronun hikâyesi, Coşkun Aral’ın gözünden “Adı Çocuk Kendi Büyük Bir Tiyatro” belgeseliyle yeniden yazıldı.

Belgesel, tiyatronun ilk gününden bugüne Türkiye’nin bir ucundan diğerine gezerken yaşanan anıları, eski çekimleri, oyunları hatta seneler önce tiyatroyu izleyen bir çocuğun seneler sonra kendi çocuğuyla aynı tiyatroya gitmesiyle yaşadığı heyecanı yansıtan bir yolculuğu anlatıyor.

Belgeselin ilk gösterimi yapıldı. Coşkun Aral belgesel hakkında görüşlerini anlattı.

Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili İdil Yiğitbaşı, “misyonumuz, çocuklara daha iyi bir yaşam, daha iyi bir gelecek sunmaktır” dedi.

Tiyatroya emek veren herkese teşekkür eden İdil Yiğitbaşı, Coşkun Aral, Filiz Ekinci, Uğur Demirpehlivan ve Şakir Demirpehlivan’a katkılarından dolayı birer teşekkür plaketi sundu.

ulusal.com.tr