Erdoğan: Artık ÖSO, Menbiç'e çatışma olmadan girecek demektir

G20 Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Amerika Başkanı Obama arasında dikkat çeken bir diyalog yaşandığı ortaya çıktı. Erdoğan, PYD'nin Menbiç'ten çekilmesi gerektiğini söylediğinde Obama, bölgeden PYD'nin ayrıldığını sadece Arapların orada kaldığını iddia etti. Erdoğan da mevkidaşına, "PYD çekildiğine göre ÖSO Menbiç'e çatışmasız girecek demektir” yanıtını verdi.

Erdoğan: Artık ÖSO, Menbiç'e çatışma olmadan girecek demektir

Türk Ordusu'nun Amerika-İsrail koridoruna karşı Fırat Kalkanı harekâtını başlatmasıyla Ankara ile Washington arasında tırmanın "PYD krizi" sıcaklığını koruyor.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, G20 Zirvesi'nde ikili görüşme yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Obama arasında Menbiç üzerine dikkat çeken bir diyalog yaşandı.

Diplomatik kaynaklara dayandırılan habere göre Erdoğan, PYD'nin PKK ile aynı olduğunu vurguladı, Obama'ya "Yönetiminiz, PYD ile ilişkisini tamamen kesmelidir" dedi.

Haberde Erdoğan'ın, ABD'nin terör örgütünün Fırat'ın doğusuna geçmesi konusundan kararlı tavır sergilemesi gerektiğini de dile getirdiği belirtildi.

Bunun üzerine Obama, Menbiç'ten PYD'nin çekildiğini iddia etti, "Kalanlar Suriye Demokratik Güçleri'ni oluşturan Arap unsurlar" dedi.

Erdoğan, mevkidaşına "Artık PYD çekildiğine göre ÖSO birlikleri Menbiç'e çatışma olmadan girecek demektir" yanıtını verdi.

Habere göre, Dışişleri Bakanlığı ve Genelkurmay, ÖSO'nun Menbiç'e çatışma olmadan girebilmesi için ABD Dışişleri Bakanlığı ve Pentagon ile görüşme trafiği başlattı.

Öte yandan, Obama'nın IŞİD'le mücadelede Özel Temsilcisi Brett McGurk, 3 gün önce Ayn el Arab'a gitti. Burada PYD'liler ile görüşen McGurk’ün, terör örgütüne destek sözü verdiği, "Biz varken Türkiye sizi vuramaz" dediği iddia edildi.

ulusalkanal.com.tr

erdoğan ÖSO