Prof. Dr. Mustafa Erelel: Düşüş eğilimi var ancak tedbirlere dikkat şart

Türkiye’nin en kalabalık, salgının en yüksek seviyede görüldüğü İstanbul’da, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, hekiminden lojistik memuruna kadar büyük bir ekip çalışması yürütülüyor. Salgında 6 binden fazla hastanın tedavi gördüğü hastane, kapılarını ilk kez basın mensuplarına açtı.

Prof. Dr. Mustafa Erelel: Düşüş eğilimi var ancak tedbirlere dikkat şart

Cerrahpaşa’da bulunan İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Kovid19 ile mücadeleye öncülük ediyor. 11 Mart’taki ilk vakadan önce altyapısını salgına hazırlayan hastanede, doktorundan hasta bakıcısına kadar büyük bir ekip çalışması yürütülüyor.

Hastanede yaklaşık bin 500 hasta yatarak tedavi görüyor. Prof. Dr. Mustafa Erelel, günlük 40 dolayında hastanın taburcu edildiğini belirtti.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hastalar taburcu olsalar bile, gözlem altında tutulmaya devam ediliyor. Hastane bünyesinde kuruluna Kovid-19 izleme polikliniği, dünyada bir ilk olma özelliğini taşıyor.

Prof. Dr. Erelel, gelinen noktada hasta sayılarında yüzde 20-30'luk bir düşüş olduğuna dikkat çekti. Ancak tedbiri elden bırakmamak gerektiğinin de altını çizdi.

Son hastayı tedavi edene kadar canla başla çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Erelel, toplumda en son sağlık çalışanlarının hayatının normale döneceğini söyledi.

İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören emekli göz doktoru Ayten Ateş, maske almak için eczaneye gittiği sırada virüse yakalanmış… Yaşadığı tedavi sürecini anlatan Ateş, kendisini sağlığına kavuşturan doktorlara teşekkür etti.

ulusal.com.tr

istanbul türkiye Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi