Yağbasan’da elektrik sıkıntısı

Yol, su, elektrik… Sosyal devletin olmaz olmazlarından. Sivas’ın Divriği ilçesine bağlı Yağbasan Köyü’ndeki, elektrik direkleri 1986 yılından kalma. Değiştirilmesi için yıllarca başvuru yapılmış ama dönüş olmamış. Ayrıca elektrik kesintileri de köylüyü mağdur ediyor. Ulusal Kanal'ın haberi üzerine ÇEDAŞ açıklama yaptı. Şirket , köydeki şebeke yenileme çalışmalarının 2021-2025 4. Uygulama Döneminde gerçekleştirileceğini açıkladı.

Yağbasan’da elektrik sıkıntısı

Elektrik direkleri 34 yıllık, kesintiler de cabası… Burası Sivas’ın Divriği ilçesine bağlı Yağbasan köyü.

Yazları nüfusu 300’e çıkan köyde, elektrik direkleri 1986 yılından kalma, yani ağaç direkler.

Göreve gelen her muhtar başvuru yapmış değiştirilmesi için ancak nafile. Şu gün bugün derken aradan yıllar geçmiş. Çevre köylerde değişim olmasına rağmen Yağbasan köyü eski direkleri kullanmaya devam ediyor.

Yaşanan elektrik kesintileri de köylüleri canından bezdirdi. Köyde hayvancılıkla uğraşan çiftçilerin mağduriyeti 2 kat artıyor. Çünkü inekler bu cihazla sağılıyor. Ama elektrik yoksa ya bekleyeceksiniz ya da karanlıkta el feneriyle işe koyulacaksın.

Vatandaşlar, bir an önce elektrik direklerinin değiştirilmesini ve kesintilere çözüm bulunmasını istiyor. 2010 yılında özelleşen ÇEDAŞ kesintilere hava şartlarının neden olduğunu öne sunuyor. Elektrik direklerinin değişimi için de sorularımıza henüz dönüş yapılmadı.

HABER-KAMERA: LALE DELİDAĞ

ulusal.com.tr

elektrik Sivas divriği ÇEDAŞ