ABD'de göstericiler bayrak yakıyor

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki gösterilerde heykelleri yıkan göstericiler bayrak yakmaya başladı. Başkent Washington’da eylemlerde Amerikan bayrakları ateşe verildi. ABD Başkanı Trump ise göstericileri zengin şımarık çocuklar olarak niteledi.

ABD'de göstericiler bayrak yakıyor

Amerika Birleşik Devletleri’nde iç karışıklık devam ediyor. Heykel yıkma eylemlerinin ardından protestocular şimdi de Amerikan Bayraklarını hedef aldı. Göstericiler Amerikan Bayraklarını yaktı.

Irkçılık ve yoksulluk karşıtı eylemlerin yoğunlaştığı adres Başkent Washington. Beyaz Saray’a yaklaştırılmayan göstericiler “Black Lives Matter” olarak değiştirilen 16. Cadde’deki eylemde Amerika Birleşik Devletleri bayraklarını ateşe verdi.

Amerikan bayraklarının yakıldığı anlarda Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump da Phoenix (Fineks) kentinde öğrencilerle buluştu. Trump, heykel yıkan göstericilerin çımarık zengin çocukları olduğunu söyledi.

Bu arada Trump ile Twitter arasındaki gerginlik devam ediyor. Trump göstericilerin eski başkan Andrew Jackson’ın heykelini yıkma girişimi ve özerk bölge açıklamasında bulunmalarına twitter’da “Ben sizin başkanınız olduğum müddetçe, Washington’da asla bir ‘özerk bölge’ olmayacak. Bunu yapmaya kalkarlarsa, ciddi bir güç ile karşılık bulacaklar." Paylaşımı yaptı.

Twitter bu paylaşımı "kötü davranış" etiketi ekledi, bir süre sonra da paylaşıma erişim kısıtlandı.

ulusal.com.tr

abd trump Amerika Birleşik Devletleri