Suriye'de yeni Rus üssü

Rusya Suriye'de ikinci askeri üssünü kurmaya başladı. Bu iddiayı İngiliz Times Gazetesi gündeme taşıdı. Humus kenti yakınlarındaki üsse askeri personel ve ekipman da gittiği belirtildi.

Suriye'de yeni Rus üssü

Suriye'deki askeri varlığını artıran Rusya'nın, ülkede ikinci askeri üssünü kurduğu iddia edildi. Bu iddiayı İngiliz Times gazetesi gündeme getirdi.

Haberde, Humus kenti yakınlarındaki El Şayrat hava üssünün Rusya'nın kullanımına açıldığı belirtildi. Haberde, halihazırda Rus helikopterlerinin indiği üssün daha da genişletileceği vurgulandı.

Üsse 1 ay kadar önce yeni askeri personel ve ekipman gönderildiği yazılan gazetede, "El Şayrat zaten Rusya'nın atak helikopterlerinin indiği yerdi. Ancak yaklaşık bir ay önce üsse gelen yeni askeri personel, daha geniş kapsamlı bir üssün hazırlıklarına başladı" denildi.

Bölgede kaynakları, üste 50 ila 60 Rus askerinin olduğunu aktardı. Kaynaklar, askerler için lojmanlar yapıldığını, bazı askerlerin de Humus'ta kaldığını belirtti. Üsse 10 uçak ve 15 helikopter konuşlandırıldığı da iddia edildi.

ulusalkanal.com.tr