Belgelerle CHP’nin Demirtaş’a Cumhurbaşkanı Yardımcılığı önerisi

CHP'nin Selahattin Demirtaş'a Cumhurbaşkanı yardımcılığı önerisiyle ilgili Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Serdar Üsküplü açıklama yaptı. Üskülü, "CHP, HDP’ye Cumhurbaşkanı Yardımcılığı ve ayrıca Bakanlıklar verilmesi gerektiğini savunmuştur" dedi.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Serdar Üsküplü, Partisinin İstanbul İL Başkanlığı’nda bir basın açıklaması yaptı.

Açıklama şöyle;

Öncelikle sizlerin ve milletimizin, Bayramını kutluyor, vatan bütünlüğü ve kardeşlik içinde yaşanan huzur dolu bir bayram diliyoruz.

Değerli Basın Mensupları,

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Sn. Özgür Özel, 11 Mayıs 2018’de, HaberTürk TV’de Didem Arslan’ın sunduğu “Türkiye’nin Nabzı Programında”, Sn. Muharrem İnce ikinci tura seçilirse yardımcıları kim olacak sorusuna verdiği yanıtta açıkça, HDP lideri Selahattin Demirtaş’a da Cumhurbaşkanı Yardımcılığı veya Bakanlık verilmesi gerektiğini söylemiştir.

Sayın Özgür Özel, 13 Haziran 2018’de Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Sn. Doğu Perinçek’in konuk olduğu FOX TV’de yayınlanan “Liderler Fox’ta” programına bir mesaj göndererek daha bir ay önce televizyonda söylediklerini inkar etmiştir.

Şimdi sizlere bu programdan konuyla ilgili kesiti izleteceğiz.

Sayın Özel’in açıklamaları ortadadır. Sayın Özel açıkça, HDP’ye Cumhurbaşkanı Yardımcılığı ve ayrıca Bakanlıklar verilmesi gerektiğini, bunun ikinci turda motivasyonu arttıracağını ve seçimi kazandıracağını söylemektedir.

CHP'nin Seçim Bildirgesi de, AKP'nin geçmişteki sözde Açılım sürecinde uygulamaya koyduğu programla bire bir aynıdır.

CHP seçim bildirgesindeki, yerel yönetimlere özerklik, Türkiye'yi etnik temelde ayrıştırmayı hedefleyen "etnik eşit yurttaşlık" ve akil insanlar heyeti gibi öneriler bölücü terör örgütünün önerileriyle bire bir örtüşmektedir.

Üniter yapı tartışılıyor, Kırmızı çizgiler kaldırılıyor

Sayın İnce, 24 Mayıs 2018’de CNN Türk Televizyonu’ndaki Seçime Doğru Özel Programında” “81 milyona soracağız 1- Beraber mi yaşayacağız? 2- Yan yana mı yaşayacağız? 3- Ayrı ayrı mı yaşayacağız?” açıklamasında bulunmuştur. Sayın İnce Cumhurbaşkanı seçilecek olursa Türkiye Cumhuriyeti’nin üniter yapısının tartışılacağını ifade etmiştir. Dahası “ayrı ayrı mı yaşayacağız” sorusuyla Kürtlerin ayrı devlet kurmasının tartışılmasını savunmuştur.

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Sayın Muharrem İnce, 1 Haziran 2018’de Financial Times’a verdiği röportajda "Bu meselenin çözülmesi gerek. Bırakın herkes tartışsın. Bırakın kırmızı çizgiler olmasın" demiştir.

Herkesin bildiği gibi Türkiye’nin kırmızı çizgileri, Anayasanın ilk dört maddesinde belirtilmiştir. Bunlar tekil devlet, milletin birliği ve vatan bütünlüğüdür.

HDP Genel Başkanını Cumhurbaşkanı Yardımcısı yaparak hükümete sokacağını söyleyen bir partinin Türkiye’de başarı şansı sıfırdır. Her fırsatta Tayyip Erdoğan yönetiminden kurtulmak istediklerini söyleyen Millet İttifakı bu tavırlarla AKP hükümetine oy kazandırmaktadır.

Türkiye teröre izin vermeyecektir. Türkiye, ABD ve İsrail’e karşı büyük bir Vatan Savaşındadır. Amerika’nın ve İsrail’in üzerimize sürdüğü PKK’nın emrinde faaliyet yürüten HDP’yi hükümete katanlar, bölücü teröre hizmet etmenin ötesinde, ABD ve İsrail tehdidi karşısında, Türkiye’yi savunmasız bırakma gayreti içindedirler.

Vatan Partisi, Vatan Savaşında başarıyı sağlayacaktır

Bölücü teröre karşı mücadelede devletin ve milletin bütün olanaklarını harekete geçireceğiz. İran, Irak ve Suriye ile işbirliği yaparak, Kandil’e üç ay içinde beyaz bayrak çektireceğiz.

Milletimizi vatan bütünlüğü ve huzur için Doğu Perinçek’e ve Vatan Partisi’ne oy vermeye çağırıyoruz.

chp selahattin demirtaş