Sokağa çıkma kısıtlaması sona erdi

İki günlük sokağa çıkma kısıtlamasının ardından sokaklar hareketlendi, trafik arttı. Kısıtlamaya uymayan 13 bin 716 kişiye işlem uygulandı.

Sokağa çıkma kısıtlaması sona erdi

Yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında 24 ilde 9 ve 10 Mayıs'ta uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması tamamlandı.

Kısıtlamanın sona ermesiyle kentlerde yaya ve araç trafiğinde hareketlilik başladı.

Polis ekipleri, en işlek cadde ve sokaklarda uygulama noktası kurarak, kısıtlama sonrasında yola çıkan araçlarda 20 yaş altı ve 65 yaş üstü yolcu olup olmadığını denetledi.

İBB mobil uygulamasının verilerine göre saat 00.30 itibarıyla trafik yoğunluğu yüzde 4'e ulaştı.

Kısıtlamanın son bulmasıyla beraber vatandaşlar özellikle akaryakıt istasyonlarının marketlerinde yoğunluk oluşturdu.

Birçok meydanda vatandaşların kısıtlamanın bittiği ilk dakikalarda sokağa çıktığı görüldü. İstanbul'un en yoğun noktalarından İstiklal Caddesi'nde bazı vatandaşlar eş ve arkadaşlarıyla el ele tutuşarak yürüyüş yaptı.

Sabah saatlerinde işlerine gitmek isteyen vatandaşlar evlerinden toplu taşıma araçlarına akın etti. Toplu taşımayı kullananların maske, eldiven kullanımı ile sosyal mesafe kuralına özen gösterdikleri görüldü.

Öte yandan kısıtlamaya uymayan 13 bin 716 kişiye işlem uygulandı. Açıklama İçişleri Bakanlığından yapıldı. Bakanlık açıklamasında "Sosyal mesafe salgınla mücadelede son derece önemli" uyarısında bulundu.

Sokağa çıkma yasağının olduğu pazar günü bir istisna uygulanmıştı. 65 yaş üstü vatandaşlar saat 11 ila 15 arasında sokağa çıkabilmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle bir süredir evlerinde kalan ancak dört saatliğine dışarı çıkma imkanı bulan vatandaşlara sabırları için teşekkür etti.

Bakan Koca anneler gününü de kutladığı mesajı ile birlikte bir de video paylaştı.

ulusal.com.tr

koronavirüs içişleri bakanlığı sokağa çıkma kısıtlaması