Beyaz Saray'da "Doğu Akdeniz buluşması"

Amerikan Başkanı Trump'ın Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile Beyaz Saray'da yaptığı "Doğu Akdeniz" gündemli görüşmeler, Yunan basınında geniş yer aldı. Miçotakis, Trump'a Türkiye'yi şikayet etti, kameralar önünde Trump'tan destek istedi. Görüşmeler sonucunda Yunanistan ile ABD arasında acil iletişim danışma hattı kurulması kararı alındığı belirtildi

Beyaz Saray'da "Doğu Akdeniz buluşması"

Türkiye'nin hamleleri Yunanistan'ı Doğu Akdeniz'de çaresiz bıraktı. Yunanistan Başbakanı, yardım istemek için rotasını Beyaz Saray'a çevirdi.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis ve ABD Başkanı Trump'ın Beyaz Saray'da yaptığı görüşmenin ayrıntılarını Yunan basını aktardı.

İki lider arasındaki temaslar, iki gün sürdü. Miçotakis, temaslar boyunca Türkiye ve Libya arasında imzalanan anlaşmadan yakındı. Yunanistan'ın Türkiye'nin Doğu Akdeniz hamlelerinden rahatsızlık duyduğunu belirtti.

Kathimerini’nin İngilizce sitesinde yer alan habere göre Miçotakis, Libya anlaşması ile "Yunanistan'ın egemenlik haklarını ihlal edildiğini" iddia etti. Trump'a "desteğinizi çok istiyoruz" dedi. Yunanistan’ın “kırmızı çizgilerini” anlattı.

Öte yandan Amerika'nın da Yunanistan'dan talepleri oldu.

İran'la yaşanan gerilim sonrası Washington’ın, Girit’te bir nükleer denizaltı bulundurmak istediğini Atina yönetimine ilettiği bildirildi.

Yunan basınındaki haberlerde , görüşmeler sonucunda Türkiye ve Yunanistan arasında "Türkiye’nin bölgedeki gerilimi artıracak hamleleri için" bir acil iletişim danışma hattı oluşturulması kararlaştırıldığı ifade edildi.

Bu hattın da sorumluluğunu, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Matthew Palmer’ın üstleneceği belirtildi.

İki taraf arasındaki görüşmelerde ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve ABD Dışişleri Bakanı Pompeo da yer aldı.

ulusal.com.tr

amerika doğu akdeniz Beyaz Saray