Dışişleri kaynakları: Anlaşma bir sonraki toplantıda sağlanacak

Türkiye ile İsrail ilişkilerinin düzeltilmesi konusunda yakın bir zamanda anlaşmaya varılacak. İngiltere'nin Başkenti Londra'da biraraya gelen iki ülke heyeti mutabakat metninin nihai hale getirilmesi ve farklılıkların giderilmesi yönünde ilerleme sağladı. Dışişleri kaynaklarından edinilen bilgiye göre zirvede, Hamas'ın Türkiye'deki faaliyetleri ve İsrail'in Gazze ablukası konuları masaya yatırıldı.

Dışişleri kaynakları: Anlaşma bir sonraki toplantıda sağlanacak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Davos'taki "One Minute" sözleri ve Mavi Marmara olayı, Türkiye ile İsrail arasında gerginlik yaratmıştı. 6 yıl aradan sonra iki ülke, ilişkilerin normalleştirilmesi konusunda ilerleme sağladı. Dışişleri Kaynaklarından edilen bilgiye göre İki ülke, mutabakat metninin son hale getirilmesi ve farklılıkların giderilmesi yönünde ilerleme sağladı.

Anlaşmanın yakın bir zamanda yapılacak bir sonraki toplantıda sonuçlandırılacağı belirtiliyor.

İki ülke arasında 3 yıldır devam eden müzakereler için heyetler yeniden, İngiltere'nin Başkenti Londra'da biraraya geldi.

Zirveye Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun Özel Temsilcisi Joseph Ciechanover (Cosef Çiçenover) ile İsrail Milli Güvenlik Konseyi Başkan Vekili Jacob Nagel (Cesıb Nagel) katıldı.

Toplantıda, Hamas'ın Türkiye'deki faaliyetleri ve İsrail'in Gazze ablukası konuları da masaya yatırıldı.

Görüşmelere ilişkin bir açıklama da Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan geldi. Çankaya Köşkü'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davutoğlu, görüşmelerin ortak bir zeminde sürdüğünü belirtti.

ulusalkanal.com.tr