Mansur Yavaş: En büyük arzum...

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi yeni üyeleriyle ilk toplantısını yaptı. Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın başkanlık ettiği toplantıda Meclis birinci ve ikinci başkanvekili için seçim yapıldı. Toplantının açılışında konuşan Yavaş, mecliste AKP'nin çoğunlukta olmasının kendisini rahatsız etmediğini söyledi. Yavaş, "Şahsen en büyük arzum, görevi bıraktığımda, arkamda hem 'herkesin başkanıydı' diye anılabilmek, hem de 'akçeli işlere bulaşmadı, kimseyi de bulaştırmadı' dedirtebilmek" ifadelerini kullandı

Ankara'da belediye meclisi 31 Mart seçimleri sonrası ilk toplantısını yaptı.

Toplantı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın olağanüstü çağrısıyla yapıldı.

Mecliste AKP ve MHP'nin yani Cumhur İttifakı'nın 107, CHP ile İyi Parti'nin oluşturduğu Millet İttifakı'nın ise 41 üyesi var.

İlk toplantıda Belediye Meclisi Başkanlık Divanı için Meclis birinci ve ikinci başkanvekili ile 4 asil 2 yedek olmak üzere 6 katip üye için seçim yapıldı. Seçim sonuçlarına belediye meclisinde çoğunluğu bulunan Cumhur İttifakı ağırlığını koydu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Mansur Yavaş, mecliste AKP'nin çoğunlukta olmasının kendisini rahatsız etmediğini söyledi.

Yavaş, belediyenin kolektif birliktelikle yönetileceğini belirtti.

Mansur Yavaş, şunları söyledi:

"Bu yaştan sonra, ne haram yemenin, ne de haram yedirmenin riskine dahi girecek değilim. Buna ne içinde büyüdüğüm gelenek, ne de sosyo-kültürel çevrem müsait değildir. Her şeyin kayıt altına alındığı bilişim çağındayız. Bu kayıtları 100 yıl sonra gelecek olan torunlarımızın torunları bile okuyabilecek durumda. O yüzden yapılan iyi ve kötü ne varsa, tarihe miras kalacak. Şahsen en büyük arzum, görevi bıraktığımda, arkamda hem 'herkesin başkanıydı' diye anılabilmek, hem de 'akçeli işlere bulaşmadı, kimseyi de bulaştırmadı' dedirtebilmek. Allah’tan dileğim, bunları duymak ve hiçbir arkadaşımızın istikametini bozmadığına şahit olmak. Belediyemizin kesesi diye bir şey yok. Ankara’da idare edeceğimiz kaynağı, tüm vatandaşlarımızın kesesi olarak görmek mecburiyetindeyiz."

ulusal.com.tr

ankara AKP Mansur Yavaş