Davutoğlu: Talimatı ben verdim!

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın başına silah dayalı fotoğrafını yayınlayan gazete ve televizyonlar cenaze törenine alınmadı. Başbakan Ahmet Davutoğlu talimatı bizzat kendisinin verdiğini açıkladı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda savcı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden teröristlerin propaganda için paylaştığı fotoğrafları yayınlayan gazete ve televiyzonlar cenaze törenine alınmadı.

Kiraz'ın cenaze törenini takip etmek için Eyüp Sultan Cami'ne giden bazı basın organları törene alınmadı. Alana sokulmayan gazete ve televizyonlar Hürriyet, Sözcü, Cumhuriyet, Taraf gazeteleri ile Samanyolu, Bugün, Kanaltürk, Kanal D, Doğan Haber Ajansı, CNN Türk, Cihan Haber Ajansı, İMC gibi televizyon kanallarıydı.

Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı'nın kararının gerekçesi "Bir terör örgütünün hedeflerine hizmet edecek propagandasına yardımcı olacak yayın yapmak. Terör örgütüne karşı net tavır göstermeyen yayın kurumlarına karşı vatandaşın gösterebileceği tepkiyi önlemek." oldu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu kararı bizzat kendisinin verdiğini açıkladı. Davutoğlu, bir gün önce yapılan uyarılara rağmen bu yayın organlarının teröristlerin propaganda için paylaştığı fotoğrafları yayınladığını söyledi.

ulusalkanal.com.tr