"Kumpasta ceza değil, beraat verilmeli"

Yargı çevreleri, Yargıtay'ın "Örgüt yoktur" kararına rağmen yerel mahkemenin Ergenekon kumpas davasını sürdürmesinden rahatsız. Ulusal Kanal'a bilgi veren kaynaklar, kumpası kuran FETÖ'cü hakim ve savcıların yargılandığına dikkat çekti. Bu nedenle kumpas davasının sürdürülmesinin FETÖ davalarına zarar vereceğini belirtti.

Yargıtay'ın "Ergenekon isimli bir terör örgütü yoktur" kararına rağmen yerel mahkemenin Ergenekon kumpas davasını sürdürmesine yargı çevreleri tepkili.

Ergenekon davası Yargıtay'ın 21 Nisan 2016 tarihinde verdiği kararın ardından İstanbul 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce yeniden görülmeye başlamıştı.

Davaya ilişkin şu ana kadar İstanbul'da 2 duruşma yapıldı ancak sonuçlandırılmadı. 21 Haziran 2017 tarihindeki ilk duruşmada Yargıtay'ın kararı göz önünde bulundurularak sanıklara beraat kararının çıkması bekleniyordu. Ancak öyle olmadı, dava 7 Eylül 2017'ye ertelendi. Ardından bu tarihte de yapılan duruşmada çıkan ara karara göre davanın 21 Aralık 2017'de görüleceği belirtildi.

Ulusal Kanal'ın edindiği bilgilere göre yargı çevreleri, kumpas davasını kuran FETÖ'cü hakim ve savcıların yargılandığına dikkat çekti. Kumpasçıların yargılandığı bir süreçte FETÖ’cülerin oluşturduğu davaların sürmesinin terör örgütü ile mücadeleye zarar vereceği belirtiliyor.

Yargı çevreleri, Ergenekon kumpasının 21 Aralık'ta görülecek davasında mutlaka beraat kararının çıkması gerektiğini savunuyor. Kaynaklar, Ergenekon kumpasında bir kişiye bile olası ceza verilmesi durumunda, yargılanan FETÖ'cü hakim ve savcıların kendilerine dayanak oluşturacağını ifade etti. Ayrıca örgütün yargılandığı davaların iddianamelerinde FETÖ'cülerin Ergenekon, Balyoz ve Casusluk kumpaslarını kurduğu belirtiliyor. Kaynaklara göre, Ergenekon davasının sürmesi FETÖ davalarının iddianamelerin dayanaklarını zayıflatıyor.

Haber: Gürkan Demir​

ulusal.com.tr

fetö ergenekon yargıtay ulusal kanal