Sözde "Ermeni Soykırımı"nı anlatan sergiye bir tepki de Talat Paşa Komitesi'nden

Açıldığı günden beri büyük tepki toplayan sözde Soykırım sergisine bir tepki de Talat Paşa Komitesinden geldi. Komite Başkanı İsmail Hakkı Pekin, sergiye yer tahsis eden CHP'li Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'i eleştirdi. Pekin, "CHP'li Belediye Ermeni Diasporası'nın propagandasını yapıyor" dedi.

Ankara’da 1915 olaylarını soykırım olarak niteleyen "Dildilan Kardeşlerin Objektifinden Bir Ermeni Ailesinin Yitik Geçmişi" adlı serginin yankıları sürüyor. Sözde "Ermeni Soykırımı"nı anlatan sergiye ev sahipliği yapan Çankaya Belediyesi'ne bir tepki de Talat Paşa Komitesi'nden geldi.

Komite Başkanı İsmail Hakkın Pekin, sergiye ev sahipliği yapan Çankaya Belediyesi Başkanı Alper Taşdelen'i eleştirdi.

Serginin kaldırılmasını isteyen Pekin, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin Başkanı'nı, hem CHP'nin Merkez Karar Kurulunu hem de Çankaya Belediye Başkanı'nı halka şikayet ediyorum. Hem Çankaya halkına hem de bütün Türk Milleti'ne. Eliniz oy vermeye giderken seçtiğiniz insanlara dikkat edin. Bu ülkenin başına ne getirecekler dikkat edin. Milletim adına gerçekten Çankaya Belediyesi'nin yapmış olduğu bu işten dolayı utanç duyuyorum. Bence bu sergi 22 Kasım'a kadar gösteriliyor, durdurulması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Pekin, Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek'in AİHM'de kazandığı zafere dikkat çekti. Pekin, "Avrupa İnsan Hakları Büyük Dairesi'nde İsviçre Perinçek Davasında alınan bir karar var. O kararda da alenen Ermeni Soykırımı'nın Holokost'a benzemediği Ermeni Soykırımı'nın olmadığına dair ifadeler var. Buna rağmen Çankaya Belediyesi maalesef Ermeni iddialarını güçlendiren Ermeni iddialarını ifade eden bir sergiyi fotoğraf sergisini Çankaya'nın göbeğinde açıyor kendi olanakları ile ve Ermeni propagandası Ermeni Diasporası'nın propagandasını yapıyor." dedi.

ulusalkanal.com.tr