IŞİD'den camiye bombalı saldırı!

Suudi Arabistan'ın doğusunda bir Şii camisine bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlenmek istendi. Güvenlik güçlerinin dikkati sayesinde saldırgan aracı camiye ulaşamadan patlattı. IŞİD'in üstlendiği saldırıda en az 4 kişi hayatını kaybetti.

IŞİD'den camiye bombalı saldırı!

Suudi Arabistan'da Şii'lere ait bir Cami Cuma namazı sırasında bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmek istendi.

Hedefteki Cami, ülkenin doğusundaki Dammam kentinde bulunan El-Unud Camisiydi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı, güvenlik güçlerinin şüphe üzerine Caminin yakınındaki park alanına yönelen bir araca yaklaştığı sırada aracın infilak ettiğini duyurdu.

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı kaynaklarına göre saldırıda ilk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybetti.

Ölenlerden birinin bomba yüklü aracın şoförü olduğu belirtildi. Suudi kaynaklara göre intihar bombacısının asıl hedefi camiydi. Ancak güvenlik güçleri tarafından fark edelince amacına ulaşamadı. Bu nedenle de saldırıda can kaybı fazla olmadı.

Çevredeki çok sayıda araçta maddi zarar oluşurken, patlama anı ve sonrasında yaşanan panik, camideki vaazı kaydeden bir Suudi vatandaşın kamerasına yansıdı.

Suudi Arabistan'ın doğusundaki İmam Ali bin Ebi Talib Camii'ne geçen hafta cuma namazı sırasında düzenlenen intihar saldırısında 21 kişi ölmüş, 102 kişi yaralanmıştı. Şiilere yönelik saldırıyı IŞİD üstlenmişti. Son saldırıyı da yine IŞİD üstlendi.

ulusalkanal.com.tr

ışid suudi arabistan cami camiye bombalı saldırı