SOMA Konya'nın oldu

Soma B Termik Santrali ve taşınmazlarının özelleştirilme ihalesi yapıldı. 5 firmanın katıldığı ihaleyi 685,5 milyon dolarla Konya Şeker kazandı.

Soma B Termik Santrali ve taşınmazlarının özelleştirilme ihalesi yapıldı. 5 firmanın katıldığı ihaleyi 685,5 milyon dolarla Konya Şeker kazandı.

Taşınmazlarıyla birlikte bütün halinde özelleştirilmesine karar verilen Soma B Termik Santralinin ihalesi sonuçlandı.

Özelleştirme İdaresinde Ahmet Aksu başkanlığında gerçekleştirilen ihaleye, Alsim Alarko, Kalyon İnşaat, Konya Şeker, Bereket Enerji ve Üretim A.Ş. katıldı.

İlk olarak kapalı elemesiz teklifler alındı. Verilen en yüksek teklif 333 milyon dolar oldu. Ardından elemeli turlara geçildi.

Alsim Alarko yetkilileri ihale salonuna gitmemesine rağmen ihale komisyonuna sunulan son teklif üzerinden değerlendirmeye alındı. Şirket, sunduğu son teklif, ilk turdaki en düşük teklif olduğu için elendi. İkinci turda ise en düşük teklifi veren Bereket Enerji elendi.

561 milyon dolar ile başlayan, arttırım aralığı 500 bin dolar olan açık artırma, Konya Şeker ile Kalyon İnşaat arasında devam etti.

Yaklaşık 30 dakika süren ihalede, en yüksek teklif Konya Şeker Sanayi ve Ticaret A.Ş.'den geldi. Konya Şeker, 685,5 milyon dolar bedelle Soma B Termik Santrali'nin sahibi oldu.

Soma B Termik Santrali her biri 165 megavat kurulu gücündeki 6 üniteden oluşuyor. Santralin toplam kurulu gücü 990 megavatı buluyor. Santralde yakıt olarak linyit kömürü kullanılıyor.

ulusalkanal.com.tr

soma