Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a sert sözler

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine sert tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a sert sözler

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başkanlık Sistemi ile ilgili; "Sen böyle bir demokrasiyi bizim bedenimizi çiğnemeden hayata geçiremezsin. Bir tek CHP'li bile Meclis'te olsa sen bunu gerçekleştiremeyeceksin" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları;

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kredi notu tam 16 basamak yükselerek ABD, Almanya ve İsviçre'nin kredi notuyla aynı seviyeye geldi. Ama İzmir Belediye Başkanı 400 yılla yargılanıyor.

14 MAYIS ÇİFTÇİLER GÜNÜ

Bütün dünya 14 mayısı dünya çiftçiler günü olarak kabul etmiştir. Onlar bizim efendimizdir. baş tacımızdır. Çiftçiye rahat bir nefes aldıran Cumhuriyet'in ilk yıllarıdır. Ama 21. yy'da çifçinin alın terinin karşlığını vermiyoruz. Eğer huzurlu bir dünya bir istiyorsanız herkesin tarlalarında fabrikalarında rahatça gezip çalıştığı bir Türkiye istiyorsanız adres 'altı ok' ve CHP'dir.

VAN'IN YARASI SARILMADI

Geçen hafta Van'daydım. Bazı arkadaşlarımız Van'ı ilk kez görüyordu. Van masum, Van acılı ve üzüntülü. Görkemli bir tarihi, kültürü var Van'ın ama bütün bunların içinde Van halkı huzurlu değil, mutlu değil. Ne olursa olsun sorunlarımızı parlementoda dile getirin dediler. Deprem sonrası en çok Van'a giden genel başkan benim. Terör orada da bir numaralı sorun. Orada da terör istenmiyor. Terörden kaçan 40 bin Yüksekova'lı olduğu söyleniyor. Oradan kaçıp Van'a gelmişler. Bir apartman dairesinde her odada bir aile kalıyor. Bize şuana kadar sadece 500 lira yardım yapıldı diyorlar. Biz Van'da mülteci gibi yaşıyoruz diyorlar. Türkiye'nin en borçlu kentine hoş geliniz dediler. Sınır ticaretinin açılmasını istiyorlar, bir taraftan işsizlik bir taraftan terör, biz bunaldık diyorlarlar. Van Gölü'nün korunması için özel bir kanun çıkarılmasını istiyorlar. Biz bunu hazırlayıp bir an önce TBMM başkanına sunalım.

BU ACILARIN SORUMLUSU KİM?

Terör sadece Van'ın değil, Türkiye'nin gündemidir. hep beraber teröre karşı ortak bir tavır sergilemeliyiz. Bu konuda bizim duyarlılığımızın bütün bölgenin de taşıması gerektiğini belirttik. Peki Türkiye'yi bu hale kim getirdi? Bu hale getiren 'Kaçaksaray'da oturan diktatör bozuntusudur. Haziran'dan bu yana 500 eve ateş düştü. Ben sorumlusunu biliyorum ama tüm kardeşlerime sesleniyorum vicdanına soracaksın 'bu işin sorumlusu kimdir?'

AĞLAMAYAN ANA KALMADI

23 Kasım 2014 siyaseti bıraktığını söyleyen Mehmet Ali Şahin, terör örgütünün vergi toplamasıyla ilgili 'buna benzer tespit ve bilgiler bizler tarafından da yapıldı' dedi. Boşuna demiyorum 'Kaçaksaray'da oturan zat terör örgütüne yardım ve yataklık yapmıştır. Terör örgütünün sponsoru bunlarıdır. Terörle bizi başbaşa bıraktılar. Analar ağlamasın dediler, ağlamayan ana kalmadı.

SAVCILARA SESLENİYORUM

Adımız sadece terörle değil, yolsuzlukla da anılıyor. En tepedeki malı götürüse, aşağıdaki de götürüyor. Sesini çıkaramazsan sen demokrasiyi savunmuyorsun derim. Türkiye'de hükümet yok, usulen bakanlar ve başbakan var ama hükümet yok. Çünkü 4 mayısta Saray darbesi yapıldı. Bu anayasal suçtur. Siz Cumhuriyet'in savcılarına sesleniyorum neden konuyu soruşturmuyorsun. Savcı dediğin adam birilerinin uşaklığını yapmaz, savcı dediğin adam darbe olunca soruşturma açar.

Davutoğlu niye milli iradeye sahip çıkmadın. Hiç kimse meraklanması 12 Eylül ve 28 Şubat darbeleri nasıl yargılandıysa bu darbeciler de gün gelecek hesap verecek. AKP Kuzey Kore modeline göre görev yapan bir parti. Onlarda da bir diktatör ve bir parti var, bizde de öyle. Diktatör buyurdu, istifa edeceksin dedi ve istifasını sundu.

KİM DAHA DÜŞÜK PROFİLLİ DİYE YARIŞIYORLAR

Düşük profilli başbakanlık için hepsi sıraya girmiş, beni seç diye. Böyle demokrasi olur mu? Onu seçme ben daha düşük profilliyim diyor. 24 saat yatarım beni seç diyor. Aklını kullanmayan adama düşük profilli denir. Bunlara aynı zamanda 'dalkavuk' da denir. Diktatör buyurmuş bıyıklı olsun diye. Bir bakıyoruz herkes bıyık bırakmış. Böyle bir başbakanlık seçim sürecini dünya tarihinde gördünüz mü?

BEDENİMİZİ ÇİĞNEMEDEN YAPAMAZSIN

Daha ne istiyorsun diyorlar? O da 'ben başkan olmak' istiyorum diyor. 'Obama zavallı bir adam bir büyükelçi bile tayin edemiyor diyor. Herkesi ben belirleyeceğim diyor hele şu yargı ve yasama organını kaldırayım' diyor. Sen böyle bir demokrasiyi bizim bedenimizi çiğnemeden hayata geçiremezsin. Bir tek CHP'li bile meclis'te olsa sen bunu gerçekleştiremeyeceksin.

SİZ KANI BİLE PARAYLA VERİRSİNİZ

CHP dışında bu olayın üzerine giden demokrasiyi hukuku savunan kim. Millet can derdinde, 6 milyon aşkın işsiz var. Bu gençlerimizin derdiyle sadece biz ilgileniyoruz. 17 milyon yoksul var. Diktatör bozuntusu 'biz ancak Kızılay'a kan veririz demiş. Siz tabi kanı bile parayla verirsiniz. Senin kandan beslendiğin ortada, Suriye gerçeğini götüyoruz. Senin ellerin gibi dişlerinde kanlı. Hala insanlar öldürülüyor, onların tamanın sorumlusu sensin. 15 yaşındaki Berkin Elvan için bi Allah rahmet eylesin bile demedin. Sen de din ahlak şeref var mı? Sen kandan besleniyorsun. 8 şehidimizin olduğu gün beyefendi nikah töreni yapıyor. şehitler var diye 23 Nisan'ı yasaklarsın ama gider her türlü pisliği yersin. Senin halktan beslendiğini çok iyi biliyoruz, milleti soyup sğana çevirdin daha kimden besleneceksin.

MENDERES'İ BİR DAHA AĞZINA ALMA

Sakın ola ki bir daha rahmetli Menderes'in adını ağzına lma, yakışmıyor. O çocuklarına bile ticaret yaptırmazdı. Bir gerçek daha; 27 Mayıs ihtilalinden sonra Menderes ve arkadaşları idam edildi. Siyasi idamlara her zaman ayrı çıktım, hiç bir ayrım yapmadım. Ama Erdoğan yhaptı. Suudi Arabistan'daki 48 idama karşı çıkmadı. İnsanda biraz ilkeli davranma olur. Rahmetli İnönü 14 Eylül 1961 idam kararları verildiğinde bütün genel başkanlara çağrıda bulunuyor ortak bir metin yazalım idamlara karşı çıkalım diye. Sonra İsmet İnönü bir yazı daha yazıyor 15 Eylül 1961 'de. Mektupta diyor ki 'eğer siz idamları onaylarsanız, kansız ihtilale kan bulaştırısınız. Bunu yapmayın.' Acının yaşanaması için en büyük mücadeleyi İsmet Paşa vermiştir.

TOBB'DAKİ KONUŞMA

Daha önce dediklerimi orada da dedim. Kıyamet koptu. Aynen şunları söyledim , yine söylüyorum: 'Nasıl bir başkanlık sistemi, bir kişi konuşacak Türkiye susacak, hakim ona göre karar verecek, ona göre milletvekili listeleri hazırlanacak. Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz.' Birileri Türkiye'yi babasının çiftliği sanıyor. CHP olduğu sürece bu ülkede rejimi değiştirmeye kimse yeltenemez.

Kaynak: AjansHaber