Şırnak'ta ABD yapımı İHA bulundu

Kısmen sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı Şırnak'ın Silopi ilçesinde PKK'nın sakladığı silah ve mühimmatlar arasında ABD yapımı İnsansız Hava Aracı bulundu. Bir evin bahçesinde bulunan İHA'nın ABD tarafından PYD’ye yapılan askeri yardımlar arasında bulunduğu tahmin ediliyor. Menzili 15 kilometre olan İHA'nın havada kalma süresi 2 saat.

Şırnak'ta ABD yapımı İHA bulundu

Şırnak'ta ABD yapımı İHA bulundu Şırnak'ın Silopi ilçesinde PKK'ya ait İnsansız Hava Aracı bulundu.

PKK'ya yönelik operasyonların başarıyla tamamlandığı ilçede güvenlik güçlerinin arama tarama faaliyetleri sürüyor.

Güvenlik güçleri, ilçede K-9 dedektör köpekleri eşliğinde yapılan aramaların fotoğraflarını paylaştı.

Bir evin bahçesinde depo olarak kullanılan alanda monte edilmemiş İnsansız Hava Aracı ele geçirildi.

İnsansız hava aracının ABD yapımı RQ-20 Puma modeli olduğu belirlendi. Bu İHA’nın ABD tarafından PYD’ye yapılan askeri yardımlar arasında bulunduğu tahmin ediliyor.

İHA'nın bazı parçalarının da HDP'li Silopi Belediyesi'ne ait bir poşete sarıldığı görüldü.

Sabit kanatlı İnsansız Hava Aracı 2007 yılında üretildi. Fiyatının 20 bin dolar. Elle atılarak kalkış yapan İHA'nın gündüz ve kızılötesi kamerası bulunuyor. Maksimum hızı 83 kilometre, havada kalış süresinin 2 saat.

İHA'nın menzilinin 15 kilometre olduğu ve iftifasının ise 10 bin ft. olduğu belirtildi.. GPS kullanarak, su yüzeyi dahil olmak üzere belirlenen bir noktanın 25 metre civarına otomatik iniş yapabildiği öğrenildi.

Teröristlerin mevzi olarak kullandığı yine aynı evin bahçesinde el bombası, C-4 plastik patlayıcı, Kalaşnikof makineli piyade tüfeği, RPG-7 roketatar ve bunlara ait çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Aramalarda el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler de bulundu.

Tabut içerisine saklanan makineli tüfek ve el bombalar ile okul çantasına gizlenen etrafı çivilerle sarılı El yapımı patlayıcılar da fotoğraf karelerine yansıdı.

ulusalkanal.com.tr