PKK'lılar ellerindeki füzeleri Türkiye'ye soktu

Türkiye'deki PKK'lı militanların elinde füze var. Bilgi 27 Mayıs'ta Tunceli'de TSK'ya ait iki askeri helikoptere füzelerin kilitlenmesiyle ortaya çıktı. Olay askeri istihbarat raporlarına da yansıdı. Durumu değerlendiren askeri uzmanlar, tehdidin büyüklüğüne dikkat çekti.

PKK'lılar ellerindeki füzeleri Türkiye'ye soktu

Açılım süreci kapsamında Türkiye'deki militan sayısını arttıran PKK'nın elinde füze var.

Yeniçağ Gazetesi'nden Ahmet Takan'ın haberine göre, PKK'lılar ellerindeki füzeleri Türkiye'ye soktu. Durum askeri istihbarat raporlarına da yansıdı.

PKK'nın elindeki savaş füzeleri, 27 Mayıs günü Tunceli'de yaşanan bir olayla gün yüzüne çıktı. İki Sikorsky ve bir Kobra tipi helikopter Ali Boğazı mevkiine keşif için savcıları götürüyordu. İddiaya göre, helikopterlere Rus menşeli SA-8 füzeleri kilitlendi. Helikopter pilotları ilkin kaçış manevrası yaptı. Ardından bir yanlışlık olup olmadığını kontrol etmek içinde aynı bölgede aynı irtifada bir kez daha uçtu. Füzeler ikinci kez daha helikopterlere kilitlendi.

TSK'ya ait taaruz helikopterlerinin füze sinyali alması, PKK'nın geri çekilmek bir yana, füzeleri Türkiye'ye soktuğunu da kanıtladı.

Askeri istihbarat, PKK’nın Suriye'deki savaştan yararlanıp elde ettiği füzeleri Türkiye’ye aktardığı ve kullanmayı planladığı yönünde rapor hazırladı. Örgütün yine Rus malı Cornet füzesine sahip olduğu da kaydedildi. Bu füzelerin tanklarla birlikte aynı zamanda her türlü helikopteri ve alçak irtifadaki savaş uçaklarını vurmak amacıyla kullanılabileceği de belirtildi.

Olayı değerlendiren askeri uzmanlar durumun vehametine dikkat çekti. Uzmanlar, "Bu durum Tunceli'de görüldüyse, Gabar'da, Cudi'de de olabilir. Türkiye zaafa uğramıştır, derhal tedbir alınmalı" diye uyarıda bulundu.

ulusalkanal.com.tr