Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev: ''Dünya Türkiye-Azerbaycan birlikteliğini gördü''

44 günde kazanılan zafer sonrası Bakü, tarihi anlar yaşandı. Zafer Geçidi Töreninde konuşan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, tüm dünyaya seslendi, ''Tarihi görevimizi yerine getirdik'' dedi. ''Dünya Türkiye-Azerbaycan birlikteliğini gördü'' diyen Aliyev, ''Ermenistan faşizmi tekrar başkaldırırsa, yine Azerbaycan'ın demir yumruğuyla karşılaşacak.'' ifadelerini kullandı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev: ''Dünya Türkiye-Azerbaycan birlikteliğini gördü''

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bakü'deki zafer kutlamalarında tarihi bir konuşma yaptı. Cephedeki 44 günün Azerbaycan'ın şanlı tarihi olduğunu söyledi. Aliyev, ''DünyaTürkiye-Azerbaycan birlikteliğini gördü'' dedi.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azadlık Meydanı'nda düzenlenen Zafer Geçidi Töreni'nde konuştu. Ermenistan'a ve tüm dünyaya kritik mesajlar gönderdi. Dağlık Karabağ'da sahada ve masada tarihi adaleti sağladıklarını vurgulayan Aliyev, ''Ermenistan faşizmi tekrar baş kaldırırsa, yine Azerbaycan'ın demir yumruğu ile karşılaşacak'' dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, ''Artık bizim için yeni bir devir başlıyor'' diye konuştu. 30 yıllık Ermenistan işgalinde yakıp yıkılan vatan topraklarının yeniden ayağa kaldırılacağını söyledi: ''Bütün binaları yıktılar işgal topraklarını yerle yeksan ettiler. Artık kuruculuk devri. Bütün şehirlerimizi hep birlikte yeniden yapacağız. Bizim irademiz de var imkanlarımız da var.''

Aliyev, Türkiye'nin, vatan savaşının ilk anlarından itibaren Azerbaycan'ın yanında olduğunu vurguladı. ''Tüm dünya Türkiye-Azerbaycan birlikteliğini gördü'' dedi. Konuşmasını, ''Yaşasın Azerbaycan Türkiye dostluğu'' sözleriyle tamamladı

.
türkiye Azerbaycan dünya Vatan savaş cumhurbaşkanı aliyev azadlık meydanı