20 ilde FETÖ operasyonu: Çok sayıda gözaltı var - İstanbul haberleri

Fethullahçı Terör Örgütü'nün emniyet yapılanmasına yönelik İstanbul merkezli büyük bir operasyon düzenlendi. 20 ilde yapılan operasyonda, 89 şüphelinden 62 'si gözaltına alındı. Malatya'da da FETÖ üyesi oldukları iddiasıyla aranan 2 eski Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı mühendisleri saklandıkları evde yakalandı.

20 ilde FETÖ operasyonu: Çok sayıda gözaltı var - İstanbul haberleri

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, ByLock'u kullandıkları tespit edilen 89 eski emniyet mensubu hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

Soruşturma kapsamında, 4'ü emniyet müdürü, 9'u komiser ve 76'sı polis memuru olan şüphelilerin yakalanması için İstanbul merkezli 20 ilde operasyon yapıldı. Operasyonu, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri koordine etti.

Aranan 89 şüpheliden, 62'si operasyonlarda gözaltına alındı. Diğer şüphelilerin yakalanması için aramalar devam ediyor.

Malatya'da da FETÖ üyesi oldukları iddiasıyla aranan 2 eski Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı mühendisleri saklandıkları evde yakalandı. Evdeki aramada, dijital malzemeler, cep telefonu ve dizüstü bilgisayar ele geçirildi.

SAMSUN İSTİNAF MAHKEMESİ, İLK FETÖ KARARINI VERDİ

Öte yandan İstinaf mahkemelerinden FETÖ davaları ile ilgili ilk karar çıktı. Samsun Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin FETÖ'ye üye olmak" suçundan 4 kişiye verilen hapis cezalarını yasaya uygun bularak kesinleştirdi.

ulusalkanal.com.tr

istanbul pdy fetö operasyonu