Uğur Kurt'un acılı annesine dava

Bir yakınının cenazesine katıldığı sırada cemevinde polis kurşunu ile vurularak öldürülen Uğur Kurt'un davası bugün devam etti. Duruşmada olay anına ait görüntüler izletildi ancak Uğur'un anne ve babası o görüntüleri izleyemedi. Bu arada, ortaya çıkan bir başka gelişme, "bu kadar da olmaz" dedirtti. Oğlunu kaybeden acılı anneye, polisin kol saatinin kayışını yırtmak suçlamasıyla dava açıldı. Acılı anne için 3 buçuk yıl hapis cezası istendi.

Uğur Kurt'un acılı annesine dava

Bir yakınının cenazesine katılmak için gittiği cemevinde polis kurşunuyla vurulan Uğur Kurt'un anne ve babasının yüreği bu görüntüleri izlemeyi kaldırmadı.

Okmeydanı Cemevi'nde Uğur Kurt'un polisin silahından çıkan kurşunla öldürülmesiyle ilgili davanın 5. duruşamasında olay anına ait görüntüler izlendi.

Acılı anne ve baba ise görüntüleri izlemek istemeyerek duruşma salonundan ayrıldı.

Görüntülerde "olası kastla adam öldürmek"ten 25 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanan sanık polis S.K.'nın zırhlı araçtan silahsız olarak indiği hemen sonrasında ise arabaya dönerek silahını aldığı görüldü. Polislerin cemevinin olduğu bölgeye doğru yere paralel ateş ettiği ve silahların patladığı anlar da diğer kameraya takıldı.

Dava dosyasına giren 3'üncü görüntü ise olay sonrasına ait. Sanık polis M.K.'nın bir başka alanda kendisi gibi polis olan babasıyla olay görüntülerini izlediği görüldü. Görüntülerin sesli halinde polislerin sistemden Uğur Kurt'un bilgilerini sorguladığı diyaloglar duyuldu.

Sanık polis S.K.'nın tutuklanması talebini bir kez daha reddeden mahkeme görüntülerin izlenmesinin ardından duruşmayı erteledi. Ancak Uğur Kurt'un öldürülmesiyle ilgili bu kadar da olmaz dedirten bir gelişme daha yaşandı. Oğlunu polis kurşunu ile kaybeden acılı anneye bir önceki duruşmada polise ait kol saatinin kayışını yırtmak suçlamasıyla dava açıldığı öğrenildi.

Kurt Ailesi'nin avukat Aslı Kazan Gilmore ifadesi bile alınmadan acılı anneye dava açılarak 3 buçuk yıl hapis cezsı istenmesine tepki gösterdi.

ulusalkanal.com.tr

Uğur Kurt'un acılı annesine dava paylaşan: ulusalkanal

uğur kurt