23 Nisan renkli görüntülerle kutlandı

Yurdun birçok noktasında 23 Nisan renkli görüntülerle kutlandı. Bazı illerde çelenk ve vali krizi yaşandı. Bazı illerde ise kutlamalar kar nedeniyle salona taşındı. Vali koltuğuna oturan öğrencilerin istediği ise görülmeye değerdi.

23 Nisan renkli görüntülerle kutlandı

Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan yurt çapında kutlandı.

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, çelenk törenine katılmayınca protesto edildi. Vali tören yerine çocuk şenliğini tercih etti.

"Bizim ilgi alanımızın dışında. Biz işlerimizi devletin işlerine ve devletin kurallarına göre yaparız. Biz kurallarımıza göre hareket ediyoruz.Bizim programımızda öyle bir şey yok."

Adana'da öğrenciler resmi törende yürürken, sokaktaki 8 yaşlarındaki bir erkek çocuk dikkat çekti. Çocuk yaşıtları gibi törende değil ekmek mücadelesi peşindeydi. Bayram boyunca elindeki bayrakları 5 liraya satmaya çalıştı.

Sivas'ta çelenk krizinin yaşandığı illerden oldu.

Bu görüntüler de İzmir'de kaydedildi.

Kentteki okullarda görevli 40 öğretmen ile 500 öğrencinin sergilediği gösteri izleyenleri büyüledi.

Kars, Erzincan, Erzurum, Ardahan ve daha birçok ilde 23 Nisan kutlamaları kar yağışı altında başladı.

Kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle kutlamalar salonda yapıldı.

23 Nisan kutlamaları Sinop’ta renkli görüntülere sahne oldu. 1. sınıf öğrencileri şiiri okuduğu anda gülme krizine girdi.

Öğrencilerin gülerek şiiri okumaya devam etmesi katılımcıların da gülmesine neden oldu. Zor da olsa şiiri tamamlayan çocuklar seyircilerden büyük alkış aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş koltuğunu 4'üncü sınıf öğrencisi Hamza Emirhan Küçükler'e bıraktı.

Küçükler, ilk iş engelli yurttaşlarımız için rahat yürüyecekleri yol yapacağını söyledi. Ancak Küçükler gözyaşlarına boğuldu.

Zongulda'ta koltuğa oturan Melek Kocasoy'un ise ilginç bir istiği vardı. Kocasoy Vali'den kendisi ve arkadaşları için dondurma istedi.

Antalya'da törenin ardından "Cumhuriyet İçin Antalya El Ele Platformu" basın açıklaması yaptı.

ADD, ÇYDD, TGB, TLB, Vatan Partisi, Talat Paşa Komitesi ve Eğitim-İş üyeleri de Eskişehir'de 23 Nisan'ı kitlesel olarak kutlası.

Eğitim-İş İzmir 1 Nolu Şube 23 Nisan’ı uçurtmalarla kutladı. Gündoğdu Meydanı’nda bir araya gelen eğitimciler, çocuklarıyla beraber uçurtma yapıp uçurdu.