Cumhurbaşkanı Erdoğan, BBC'ye konuştu: Avrupa Birliği...

İngiliz yayın kuruluşu BBC'ye konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan AB'nin Türkiye'yi oyaladığını söyledi. "AB yalnızca bizi liderler zirvesine davet etmemekle kalmıyor, zamanımızı da boşa harcıyor" diyen Erdoğan "Eğer AB Türkiye'yi üyeliğe kabul etmeyeceğini söylerse Türkiye rahatlar." ifadelerini kullandı.

İngiliz BBC televizyonuna demeç veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Avrupa Birliği sürecini değerlendirdi.

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne verdiği sözü tuttuğunu belirten Erdoğan ''Bize çok açık net 'Sizi Avrupa Birliği'ne almayız' derlerse rahatlarız. Biz de B planımızı C planımızı uygulamaya koyarız" ifadesini kullandı.

"Avrupa Birliği olmazsa olmaz bir yer değil. Türkiye ayakları üzerinde duran bir ülke" değerlendirmesinde bulunan Erdoğan, Türk halkının büyük bölümünün Avrupa Birliği üyeliğini artık istemediğine dikkat çekti.

''Halk, Avrupa Birliğinin bize yaklaşımını samimi bulmuyor. Biz buna rağmen Birlikle samimiyetimizi bir süre daha devam ettireceğiz." diyen Cumhurbaşkanı "Bakalım süreç nereye varacak" şeklinde konuştu.

Basın özgürlüğüyle ilgili bir soruya da yanıt veren Erdoğan, kimsenin gazetecilik yaptığı için hapse atılmadığını söyledi. Erdoğan "Bu insanlar gazeteci değil. Bazıları terör örgütleriyle işbirliği yaptı. Bazıları silah bulundurduğu için hapiste. Bazılarıysa ATM'leri yağmaladı. Tutuklu olanlardan sadece 2'sinin basın kartı var. Dünyayı bu yalanlarla kandırmayın" diye konuştu.

ulusal.com.tr

erdoğan bbc