Kurmay Yarbay İlker Çelikcan şehitlerimi bırakmam dedi, çatışma bölgesine gitti, kendisi de şehit oldu

Şehitlerimi bırakmam dedi, çatışma bölgesine gitti, kendi de şehit oldu. Dağlıca'daki hain pusuda şehit düşen 16 askerden Kurmay Yarbay İlker Çelikcan'ın zor durumdaki askerlerine yardım için çatışma bölgesine gittiği ve düşürüldüğü pusuda şehit olduğu ortaya çıktı.

Kurmay Yarbay İlker Çelikcan şehitlerimi bırakmam dedi, çatışma bölgesine gitti, kendisi de şehit oldu

Kurmay Yarbay İlker Çelikcan... 39 yaşındaydı... 2 çocuk babasıydı... 30 Ağustos'ta Yarbaylığa terfi etmişti... Dağlıca Tabur Komutanıydı. Pazar günü Hakkari Dağlıca'da şehit düştü.

Kurmay Yarbay İlker Çelikcan, pusu haberini alır almaz "Şehitlerimi orada bırakmam" diyerek kobra tipi zırhlı araçla yola çıktı.

Çatışma bölgesine yaklaştığı sırada beraberindeki diğer askerlerle birlikte pusuya düşürüldü. Erzurum doğumlu Yarbay Çelikcan, PKK'nın son dönemde şehit ettiği en üst rütbeli subay oldu.

Tabur Komutanı Çelikcan, 1999’da Kara Harp Okulu’ndan mezun olduktan sonra ‘Bordo Bereli’ olarak bilinen Özel Kuvvetler’de görev yapmaya başladı. Tim komutanlığına kadar yükseldi. Özel Kuvvetlerin farklı operasyonlarında büyük başarı gösterdi.

Kurmaylık sınavını kazanarak Harp Akademisi’ne giren Çelikcan, bu yıl mezun olmuştu. Ağustos ayının başında yapılan Yüksek Askeri Şûra’da da yarbaylığa terfi etmişti.

ulusalkanal.com.tr