Başbakan Binali Yıldırım'dan OHAL açıklaması! Afiş eleştirilerine yanıt

Başbakan Yıldırım, OHAL uygulamasıyla ilgili, "19'unda doluyor, prensip olarak bizim hükümet olarak kararımız, MGK'ya uzatılması yönünde teklif götürmek." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'dan OHAL açıklaması! Afiş eleştirilerine yanıt

Başbakan Binali Yıldırım gazete ve televizyonların Genel Yayın Yönetmenleri ile bir araya geldi. Konuşmalarında afişler konusu ve yeni operasyon vurguları dikkat çekti.

Yıldırım, çok tepki çeken TSK'yı küçük düşüren afişlerle ilgili "onlar asker kılığına girmiş teröristler", "Türk Silahlı Kuvvetleri'ni temsil etmiyor", dedi.

Başbakan Binali Yıldırım: "TSK'YI TEMSİL ETMİYOR"

"15 Temmuz'un anılmasına yönelik afişler var. Burada kimsenin rahatsız olacağı bir şey yok. Bizim ilk günden dediğimiz şey bellidir, 'asker kılığına girmiş teröristler', bunlar Türk Silahlı Kuvvetlerini temsil etmiyor, bunlar akıllarını kiraya vermiş katillerdir."

Başbakan Yıldırım, FETÖ’ye yönelik yeni operasyonların sinyalini verdi.

Başbakan Binali Yıldırım: "FARKLI GELİŞMELER YAŞANABİLİR"

"'Artık bu mesele bitmiştir' demek çok erken. Yargılama süreçleri devam ediyor, bu süreç içerisinde farklı şeyler çıkabilir. Hepimizi şaşırtan farklı gelişmeler yaşanabilir."

Yeni bir darbe ihtimalini yüksek bulmadığını da söyleyen Yıldırım, buna rağmen her türlü tedbiri aldıklarını belirtti. Ayrıca, TSK içinden istihbarat toplamak için yeni bir yapı oluşturacaklarını da kaydetti.

ulusal.com.tr

fetö Başbakan Binali Yıldırım ohal afiş