Tedavileri biter bitmez göreve başladılar

Rize’de kovid-19’a yakalanan 2 hemşire tedavilerini tamamladı. 2 fedakar sağlık emekçisi evlerinde dinlenmek yerine hastanede görevlerinin başına döndü.

Tedavileri biter bitmez göreve başladılar

Hemşireler 6 saat koruyucu tulum ve ekipmanlarla yoğun bakımda Kovid hastalarını takip edip 15 dakika ihtiyaç molası veriyor ve hemen yeniden o kıyafetleri giyip yoğun bakıma dönüyorlar. Rize’de 2 hemşirenin göreve dönmeleri bu sefer 15 gün sürdü.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışan 2 hemşire kovid-19’a yakalanarak görevlerine ara vermek zorunda kaldı. Hemşireler bu seferki molasını 15 gün yaptı ve tedavilerinin ardından büyük bir fedakarlık örneği göstererek göreve döndü.

Her an göreve hazır olduklarını gösteren sağlık ordusunun neferleri göreve döndükleri ilk gün meslektaşlarının alkışları ile karşılandı.

Sağlık İl Müdürü Dr. Mustafa Tepe, hastane başhekimi Doç. Dr. Gökhan Demiral hemşireleri ziyaret ederek, tedavilerini yakından takip eden Rize Valisi Kemal Çeber'in gönderdiği hediyeleri takdim etti

Mustafa Tepe, zorlu bu süreçte onurlu ve gururlu bir günü yaşadıklarını söyledi.

İşini aşkla yapan Derya Yazıcı, vatandaşlara seslendi. Cesur olun çağrısı yaptı.

ulusal.com.tr

koronavirüs rize