Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara'dan Ankara açıklaması

Salgının ilk günlerinde hastalığa karşı kontrolü elinde tutan Ankara 1'inci dalganın ikinci aşamasında ise kuralsızlığa teslim oldu. Vaka sayısında İstanbul'u dahi ikiye katlayan başkentte sorunun düğün ve nişan gibi kalabalık törenler ile ev ziyaretleri olduğu belirlendi. Peki Ankara'da artan vaka sayılarının önüne nasıl geçilecek? Bu soruyu Bilim Kurulu Üyesi Profesör Doktor Ateş Kara'ya sorduk. Yanıtını haberimizde izleyelim.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara'dan Ankara açıklaması

HABER: SEDA AKYÜZ

Başkentte vaka sayısı alarm verdi. Uyarılar peş peşe geldi. Kovid-19'un kontrol altına alınması için yeni önlemler tartışılıyor.

Kovid-19 salgınının Türkiye’de görülmesinin üzerinden 6 ay geçti. Salgınla mücadelede önemli yol kat eden Türkiye'de son günlerdeki vaka artışı dikkat çekti. Salgının başında kontrollü olan Ankara, şimdi ise kuralsızlığa teslim oldu.

Sağlık Bakanlığı’nın "Hayat Evet Sığar" uygulamasıyla görülen haritada başkentin neredeyse her noktası riskli durumda. Keçiören, Pursaklar, Gölbaşı, Mamak, Altındağ ve Yenimahalle vaka sayılarındaki artış ile ön plana çıkıyor. Peki, Ankara'da vaka sayısı neden artıyor?

Vaka artışının kritikleşmesi durumunda şehir hastanesinin açılması nedeniyle kapatılan bazı hastanelerin tekrar açılması gündemde. Numune Hastanesi’nin Ankara Hastanesi’ne, Yüksek İhtsisas’ın da GATA’ya bağlı olarak açılması planlanıyor. Bu formülle 60 yoğun bakım ünitesinin daha devreye alınabileceği belirtiliyor.

Ankara'da kontrolü sağlamak için yetkililerin nasıl adım atacağı ise merak konusu. Ulusal Kanal’a özel açıklamalar yapan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, önerilerini sıraladı.

Artan vakaya karşı sokağa çıkma yasağı uygulanacak mı? Bu soruya yanıt Ankara'nın idari amirinden geldi. Vali Vasip Şahin, yasağın gündemde olmadığını söyledi.

ulusal.com.tr

ankara Ateş Kara