Kovid-19 salgınında son durum

Dünya genelinde Kovid-19 vaka sayısı 13 milyona yaklaşıyor. Türkiye'de sayı henüz binin altına düşmedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vatandaşları uyardı. Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge ise Kilis'e geldi; "Türkiye'de salgın stabilize oldu" dedi. Örgüt Çin'e de bir heyet gönderdi. Aşı için çalışmalar da sürüyor.

Kovid-19 salgınında son durum

Dünya genelinde Kovid-19 tespit edilen kişi sayısı 12 milyon 630 bini geçti. Salgın en ağır Amerika Birleşik Devletleri'nde hissediliyor. Latin Amerika'da virüsün merkez üssü ise Brezilya... İran'dan da vaka artışı sürüyor. Dünyada ölü sayısı 562 bin 889 kişi olarak kaydedildi.

Türkiye'de vaka binin altına henüz düşmedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya üzerinden uyardı.

Türkiye'de ölüm ve vakalar düşerken Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, Kilis ve Gaziantep'i ziyaret etti. "Şu ana kadar gördüklerimden çok etkilendim" diyen Kluge, "Biz haziran ayının başında sokağa çıkma yasağı kaldırıldığı zaman bir çıkış görmüştük ama daha sonra o da inişe geçip stabilize oldu" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Dünya Sağlık Örgütü, Kovid-19'u araştırmak üzere Çin'e uzman ekip gönderdi. Genel Direktör Tedros Ghebreyesus, ekibin, virüsün kaynağını ve nasıl bulaştığını inceleyeceğini aktardı.

Kovid-19 aşı denemeleri de sürüyor. Tüm dünya bir çözüm arıyor. Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez, aşı adayının ülkesinde insanlar üzerinde test edileceğini açıkladı. Fernandez, aday aşının denenmesi için Arjantin'in seçilmesinden duyduğu mutluluğu belirtti.

ulusal.com.tr

koronavirüs dünya Koronavirüs aşısı