ABD düğmeye bastı

ABD düğmeye bastı PYD ve Burkan El Fırat Güçleri Cerablus’a almak için saldırılara başladı. YPG ve Burkan El Fırat yetkilileri, Türkiye’nin sıklıkla “güvenlikli bölge” oluşturulmasını önerdiği Cerablus’u almakta kararlı olduklarını söyledi.

ABD düğmeye bastı

PKK’ya yapılan operasyonlardan rahatsızlık duyan ABD, Kürt koridorunu gerçekleştirmek için PYD’yi harekete geçirdi.

ABD’nin “kara gücüm” dediği YPG’nin bir yetkilisi, Cerablus’un alınması için hazırlıklarının olduğunu aktardı. “Ne pahasına olursa olsun Cerablus’u alacaklarını” söyledi.

Sputnik'e konuşan YPG’li yetkili, Cerablus'un alınmasıyla artık IŞİD'in Batı tarafından Kobani'ye saldırı yapamayacağını iddia etti.

ABD’nin Kürt koridoru planına YPG ile birlikte hareket eden ve Özgür Suriye Ordusu’na bağlı olan Burkan El Fırat güçlerinden de destek geldi.

Burkan El Fırat Sözcüsü Şervan Derviş, Cerablus’a uzaktan saldırıların başladığını açıkladı. Cerablus’u almak için büyük hazırlıkların yapıldığını aktardı. Sözcü “IŞİD mevzilerine havan saldırıları düzenliyoruz. Koalisyon uçakları da sürekli IŞİD mevzilerini havadan bombalıyor” diye konuştu.

PYD Eşbaşkanı Salih Müslim de Cerablus’u ele geçirme planlarını yalanlamadı. Hürriyet’e konuşan Müslim, “YPG’nin Cerablus’u IŞİD’den geri alma planı var mı?” sorusuna, “Şu anda çok önemli bir toplantıdayım” yanıtını verdi. Müslim, “Bu iddiayı yalanlamıyorsunuz değil mi?” sorusuna da, “Vallahi hayır. Şimdi konuşmak istemiyorum” cevabını vermekle yetindi.

ulusalkanal.com.tr