Gaziantep'te yaz lezzetleri kurutuluyor

Türkiye'nin en sıcak illerinden Gaziantep'te biber ve patlıcan gibi yaz lezzetleri kurutularak kışa hazırlanıyor. Çoğunluğu kadınlardan oluşan işçiler 40 dereceyi aşan sıcaklarda kurutmalıkları hazırlamak için büyük emek harcıyor.

Gaziantep'te yaz lezzetleri kurutuluyor

Türkiye'nin ilk gastronomi kenti Gaziantep'te işçiler sıcak hava ve yakıcı güneş altında sebze kurutuyor.

Biber, kabak ve patlıcan gibi sebzelerden oluşan kurutmalıklar, 40 dereceyi aşan kavurucu sıcaklarda hazırlanıyor.

Tarladan toplanan kurutmalıklar kadınlar tarafından temizleniyor. İçleri oyulduktan sonra 50'şer adet ipe diziliyor. Kentin yüksek tepelerine getirilen sebzeler, sürekli güneş alması için güneye bakan ahşap askılarda kurumaya bırakılıyor.

Mevsimlik kadın işçiler kavurucu güneş altında çalışmanın zorluğuna rağmen aile bütçesine katkıda bulunuyor. 10 gün boyunca güneş altında iyice pişen kurutmalıklar toplandıktan sonra paketlenmek üzere şehre gönderiliyor.

Özenle paketlenen kurutmalıklar, kışın tüketilmek üzere yurt içi ve yurt dışına gönderiliyor. Böylelikle yaz lezzetleri kış aylarına da taşınmış oluyor.

​Gaziantep biber sebze patlıcan biber kurutması