Amerika, Rusya'ya karşı asker ve silah gönderecek!

Amerika Rusya'yı askeri olarak sınırlama planlarına Baltık ülkeleri üzerinden hız verdi. NATO savunma bakanları toplantısı öncesinde konuşan Amerika Savunma Bakanı Ashton Carter Baltık ülkelerine 250 tank ve 750 asker göndereceğini açıkladı.

Amerika, Rusya'ya karşı asker ve silah gönderecek!

Rusya’nın artan askeri gücü Amerika'ya göre ciddi bir tehlike. Amerika Rusya’nın askeri gücünün kırılması için Baltık ülkeleriyle ilgili planını devreye sokuyor. NATO üzerinden yapılacak müdahaleyi ABD Savunma Bakanı Ashton Carter açıkladı. Baltık ülkelerine 250 adet tankın bulunduğu ağır silahlar ve 750 asker gönderileceğini belirtti.

Carter, bugün ve yarın Brüksel'de yapılacak NATO savunma bakanları toplantısı öncesinde Estonya'nın başkenti Tallin'de Estonya, Litvanya ve Letonya Savunma Bakanları ile bir araya geldi. Toplantı öncesinde yaptığı açıklamada NATO vasıtasıyla atılacak askeri adımların Rusya'dan ve bazı terörist gruplardan gelen tehlikelere karşı da önlem niteliği taşıdığını kaydetti.

Amerika bu kapsamda Letonya'nın askeri altyapı tesislerine 67 milyon avro, Estonya'ya ise 40 milyon avro yatırım yapmayı planlıyor.

Öte yandan ABD'nin 800 asker ve askeri teçhizatı taşıyan San Antonio adlı amfibi gemisinin Polonya’ya gittiği öğrenildi. ABD'ye ait askeri teçhizatlar Bulgaristan, Polonya, Romanya ve Almanya'ya da yerleştirilecek.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg geçen günlerde NATO’nun acil müdahale gücü personelini 13 binden 30 veya 40’bine çıkarmayı planladığını açıklamıştı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise Rusya’nın 40 yeni kıtalararası balistik füzesini envanterlerine ekleyeceğini açıklamıştı.

ulusalkanal.com.tr