İranlı Batı Asya Uzmanı: Fransa'da yaşananlar Fransız hükümetinin yaptıklarının bedelidir

IŞİD terör örgütünün Paris saldırısı İran’da " batının beslediği karganın gözünü oyması" olarak görülüyor. Avrupa'ya sıçrayan IŞİD terörünü, Ulusal Kanal'a değerlendiren İranlı Batı Asya Uzmanı, Dr. Hüseyin Ruyveran, “Fransa’da yaşanan bu saldırılar Fransız hükümetinin yaptıklarının bedelidir” dedi. Ruyveran, terörü maşa olarak kullanan batı dünyasının, bu olayla birlikte titreyip kendine gelmesi gerektiğini söyledi.

İranlı Batı Asya Uzmanı: Fransa'da yaşananlar Fransız hükümetinin yaptıklarının bedelidir

İranlı Batı Asya Uzmanı, Dr. Hüseyin Ruyveran, Avrupa'ya sıçrayan terör saldırılarını Ulusal Kanal’a değerlendirdi. Ruyveran, "Batı bir an önce kendine gelmeli" uyarısında bulundu.

"Fransa’da yaşanan saldırılar terörizmin sınır tanımadığını gösterdi. Terörü elinde bir maşa olarak kullanarak başka devletlerde istemedikleri yönetimleri kanunsuzca alt etmeye çalışanlar, ne denli tehlikeli bir uğraşın içerisinde olduklarını acı içerisinde ile tecrübe etmiş oldular. Terörizmin, Türkiye’ye, Suudi Arabistan’a, Kuveyt’e, Lübnan’a, Mısır’a ve şu anda Avrupa’ya girmesi gösteriyor ki terör istenen ve yaratıldıkları sınırlarda kalıcı değil herkes için tehdittir."

Ruyveran, terörün maşa olarak kullanılmasından vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.

"Bazıları teröre karşı çifte standart uygular ve terörü maşa olarak kullanmaya devam ederlerse bu yaşanan acı, son olmaz ve terörle uluslararası anlamda mücadele edilemez. Teröre karşı örgüt ayırt edilmeksizin uluslararası anlamda fikir birliğine varılması, terörün hem bölgeden hem de dünyadan temizlenmesi için yeterli olabilir."

Saldırılar sonrası hedefe İslam dininin konulmasını eleştiren Ruyveran, "hedefte olması gereken perde arkadasindekiler" dedi. İranlı uzmana göre "perde arkasındaki" güçler de belli.

"Batı bu tip saldırılar karşısında her zaman, yaşananların kökenine, perde arkasına bakmak yerine, bilinçli bir şekilde İslamofobi’yi tetikleniyorliyor, batının perde arkasına bakmasını da beklememeliyiz, çünkü orada batının ta kendisi var."

İranlı stratejist, 11 Eylül sonrası batı kamuoyunda oluşan toplumsal bilincin batılı yöneticilerin algı yönlendirme konusunda işlerini zorlaştıracağının altını çizdi.

"Bu kez bence şartlar değişti, batı kamuoyu 11 Eylül saldırılarının arkaplanı konusunda daha bilinçli, batı halkları artık kesinlikle biliyor ki yaşananlar kendi hükümetlerinin yaptıklarının bedelidir. Bu durumu Fransız televizyonlarında ve önemli köşe yazarlarının yazılarında apaçık görüyoruz."

HABER: YAKUP ASLAN

ulusalkanal.com.tr