Filistin'de son durum

İsrail'in Filistin'e geçen Pazartesi günü başlattığı saldırılar 11'inci gününde. Batı Şeria ve Gazze ateş altında. 11 günde toplam 226 Filistinli hayatını kaybetti, yaralananların sayısı bin 673'e yükseldi.

Filistin'de son durum

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarında 7 Temmuz'dan bu yana ölenlerin sayısı 226'ya, yaralıların sayısı da bin 673'e yükseldi.

Gazze'nin El Atatra, Refah, Han Yunus kentleri ile Batı Şeria'nın Ramallah, El Halil ve Beytülahim kentinde İsrail askerleri ile saldırıları protresto eden Filistinliler arasında çatışma çıktı. Taş atan Filistinlilere İsrail askerleri gerçek ve plastik mermilerle karşılık verdi. Olaylarda toplam 3 Filisitinli öldü, 45 kişi yaralandı.

İsrail topçu birlikleri Gazze'de yaşlılara rehabilitasyon hizmeti veren Vefa Hastanesi'ni bombaladı. Hastane Cuma gününden bu yana 5'inci kez bombalandı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, dün Gazze'den 103 roket fırlatıldığını, bunlardan 29'unun Demir Kubbe füze savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirildiği bildirildi. Açıklamada, Hamas'a ait 50 bölgenin vurulduğu açıklandı.

İsrail Savunma Bakanlığı daha önce göreve çağrılan 40 bin askere ek olarak 8 bin yedek askeri daha göreve çağırma kararı aldı.

Birleşmiş Milletler'in çağrısı üzerine İsrail 10.00'tan 15.00'e kadar 5 saatlik ateşkes ilan etti. Gıda ve ilaç sıkıntısı çeken Gazzelilerin ihtiyaçları olan malzemeleri bu saatler arasında temin edebileceği bildirildi.

Avrupa Birliği devlet ve hükümet başkanlarının Filistin zirvesinden ise İsrail'e örtülü destek kararı çıktı. Avrupa Birliği, 11 gündür yüzlerce kişinin ölümüne neden olan İsrail'i değil, Filistin'i kınadı. Toplantının arından yayımlanan sonuç bildirgesinde, "Avrupa Birliği, Gazze’den İsrail’e roket atılmasını ve sivillerin ayrım yapmaksızın hedef alınmasını kınar" denildi.

İsrail'in kendisini savunma hakkını vurgulayan Avrupa Birliği, "İsrail bunu yaparken orantılı bri şekilde hareket etmeli" dedi.

ulusalkanal.com.tr