Görüşme sonrası MHP'den ilk açıklama

AKP ve MHP Anayasa uzlaşma komisyonunun çalışmalarına devam etmesi konusunda anlaşmaya vardı. Başbakan Ahmet Davutoğlu MHP lideri Devlet Bahçeli ile Meclis’te 1 saat 40 dakika süren bir görüşme yaptı. Zirvenin ardından konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk anayasa uzlaşma komisyonunda 61'inci maddeden itibaren görüşmelere devam edilmesi gerektiğini söyledi. AKP Sözcüsü Ömer Çelik de "Uzlaşma komisyonu aynı şekilde çalışmaya devam edecek" dedi. İç tüzük konusunda da anlaşma sağlayan iki parti başkanlık sistemi konusunda ise uzlaşmaya varamadı

Görüşme sonrası MHP'den ilk açıklama

Yeni anayasa görüşmelerinin ikinci durağında Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kapısını çaldı.

Görüşme Meclis’te, Bahçeli’nin makam odasında yapıldı.

İki lider ve beraberindeki heyetin görüşmesi yaklaşık 1 saat 40 dakika sürdü. Görüşmeler Bahçeli’nin istediği gibi kamerayla kaydedilmedi ama tutanak altına alındı.

Görüşmede Başbakan Ahmet Davutoğlu’na Ömer Çelik, Mehmet Ali Şahin, Naci Bostancı ve Lütfi Elvan eşlik etti.

Bahçeli’nin yanında ise Oktay Vural, Oktay Öztürk, İsmet Büyükataman ve Semih Yalçın bulundu.

Toplantının ardından ilk açıklama MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk’ten geldi. AKP adına da Sözcü Ömer Çelik konuştu. Açıklamalarda Anayasa uzlaşma komisyonunun çalışmalara devam edeceği mesajı verildi.

Gündemdeki bir diğer konu da başkanlık sistemiydi.

Terörle mücadele ve Meclis iç tüzüğü de gündeme gelen diğer konulardı.

ulusalkanal.com.tr