F-Tipi'ne 2. dalga

F Tipi Örgüt'e yönelik soruşturmasında 2'nci operasyonun düğmesine bugün sabah saatlerinde basıldı. Yasa dışı dinleme iddiasıyla başlatılan operasyon kapsamında, 14 ilde 33 kişi hakkında arama ve gözaltı kararı var. İstanbul'da arama yapılan adreslerden biri de Seyrantepe'deki polis lojmanları!

F-Tipi'ne 2. dalga

F Tipi Örgüt'e yönelik soruşturma kapsamında 2. dalga operasyonun düğmesine basıldı. Sabah saat 06.30'da başlatılan operasyonda, yasa dışı dinleme iddiasıyla, istihbaratçı polisler hakkında arama ve gözaltı kararı alındı.

Operasyoni tıpkı 22 Temmuz'daki gibi bir gün önce F tipi öergüte yakın sosyal medya hesaplarından duyuruldu.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin yürüttüğü operasyonunda hedefinde, bu kez alt rütbedeki polisler vardı. F tipi polis müdürü Ali Fuat Yılmazer sorgusunda, alt kademedeki polisleri işaret etmiş, "Dinlemeleri onlar yapar" demişti.

Gözaltı kararı alınan polislerin en rütbelisi komiserdi. İstanbul merkezli operasyon 14 ile yayıldı. Van, Hakkari, Mardin, Ankara, Batman, Diyarbakır, Şırnak, Bingöl, Bitlis, Ağrı, Iğdır, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da da aramalar yapıldı.

İstanbul'da 7 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. Arama yapılan adreslerden biri de Seyrantepe'deki polis lojmanlarıydı.

Gözaltı kararı çıkarılan isimlerden biri 22 Temmuz operasyonunda yakalanıp daha sonra serbest bırakılan polis Serkan Durmaz oldu. Durmaz bu operasyonda ikametinde bulunamadı!

Gözaltına alınan polislerden birinin de Ergenekon kumpasında rol aldığı ileri sürüldü. Polisin, Emekli Albay Levent Göktaş'ın bürosuna 51 NO'lu DVD'nin yerleştirildiği aramanın amiri olduğu iddia edildi.

Aramalar akşam saatlerine kadar sürdü. İstanbul'da gözaltına alınanlar, önce Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi, ardından Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

ulusalkanal.com.tr