Kozmik Oda'nın sırrı

TSK'daki F-tipi örgüt soruşturmasıyla görevli askeri hakim Uğur Aydın hakkındaki şaibeler 2010 yılındaki "kozmik odayı arama" girişimine dayanıyor. Bu girişim askeri mahkeme kararıyla engellendi. Ancak sonrasında bu olaya adı karışan askerlerin br kısmı hızla yükseldi, bir kısmının ise başına bakın neler geldi?

Kozmik Oda'nın sırrı

Taraf Gazetesi'nde yaymlanan Balyoz senaryolarının ardından, 1'nci Ordu'ya ait kozmik odada arama yapılmak istendi. Ancak komutanlığın itirazı üzerine arama kararı iptal edildi. Kozmik oda o gün aranamadı ancak arama için görevlendirilen ve o aramayı durduran isimlere bakın neler oldu.

2010 yılının Ocak ayında başlatılan soruşturmada, askeri savcı Bülent Münger'in talebiyle 1'inci Ordu Kozmik Odasını "arama kararı" alındı. Arama için de askeri hakimler Turgay Öztoprak ve Uğur Aydın görevlendirildi.

Ancak karara dönemin 1'inci Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız itiraz etti. Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Askeri Mahkemesi, arama kararını kaldırdı. Her şey bu kararla başladı.

Arama için görevlendirilen askeri hakimlerden Uğur Aydın Genelkurmay Askeri Savcı Yardımcılığı'na; Turgay Öztoprak da Askeri Yargıtay'a terfi etti. Öztoprak'ın ismi askeri hakimlere şantaj iddiası ile gündeme geldi. İddiaya göre, Öztoprak Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok'un cezalandırılması için Askeri Yargıtay üyelerine şantaj yaptı.

Kozmik odanın aranmasını isteyen askeri savcı Bülent Münger'in ise Mehmet Baransu ile ilişkisi tartışma konusu oldu. Bülent Münger, hedef alınan komutanlarla davalık oldu.

Kozmik odanın aranmasına engel olanlar ise tertiplerle hedef alındı. Aramaya itiraz eden Korgeneral Hasan Iğsız Ergenekon davasından müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Arama kararını iptal eden askeri hakimlerden Albay Cengiz Şirin Balyoz davasından 16 yıl hapis cezası alırken, Yarbay Özcan Celep ise İzmir'deki Askeri Casusluk davasında hedef alındı.