''Tarih verilmedi''

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HDP heyetiyle görüştü. Bozdağ görüşme sonrası yaptığı açıklamada, "silah bırakma, geri çekilme gibi konuların konuşulmadığını" söyledi, "HDP'nin taleplerini ilettiğini" belirtti.

''Tarih verilmedi''

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HDP heyetiyle yaptığı 1 saat 15 dakikalık toplantının ardından görüşmeye ilişkin açıklama yaptı.

Bozdağ, HDP heyetinin konuyla ilgili taleplerini ilettiklerini, silah bırakma, geri çekilme gibi konuların konuşulmadığını söyledi.

Bozdağ, cezaevindeki hasta PKK'lılar ile ilgili "hayatını idame ettiremeyecek durumda olanlar toplum güvenliği bakımından tehlike oluşturmuyorlarsa, cezalarının infazı ertelenmekte, tutuklu ise tahliye olmaktalar." dedi.

HDP'nin Öcalan ziyaretinin gündeme gelip gelmediği sorusu üzerine de Bozdağ, HDP heyetinin konuyla ilgili olarak taleplerini ilettiklerini belirtti.

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan da görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, İmralı'ya gitme taleplerinin olduğunu söyledi, "Sayın Bozdağ, İmralı'ya gidiş konusunda herhangi bir engel olmadığını belirtti, ancak bir tarih vermedi" dedi.

Buldan, Öcalan'a sekreterya konusunda da, İmralı'da Öcalan'la birlikte kalan 5 mahkumun değiştirileceğini, yerlerine 5 yeni mahkum geleceğini ve bunların da sekreterya görevini yürüteceğini ifade etti.

ulusalkanal.com.tr