Paris'teki saldırılarda ölü sayısı açıklandı

Fransa'nın başkenti Paris'te art arda düzenlenen silahlı ve bombalı saldırılarda ölü sayısı 129'a yükseldi.. Ülkede 3 günlük ulusal yas ilan eden Cumhurbaşkanı Hollande, saldırıyı terör örgütü IŞİD'in gerçekleştirdiğini açıkladı.

Paris'teki saldırılarda ölü sayısı açıklandı

Fransa Terörle Mücadele Savcısı François Molins, Paris'te dün yaşanan eş zamanlı terör saldırılarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Saldırıların 6 ayrı noktada gerçekleştirildiğini bildiren Fransız savcı, "Paris'te dün akşam meydana gelen terör saldırılarında 7 terörist öldü, teröristler üç ekip halinde koordineli hareket etti" dedi.

Molins, olayda hayatını kaybedenlerin ve yaralananların sayısının arttığını belirterek, "Terör saldırılarında 129 kişi hayatını kaybetti, 99'u ağır 352 kişi de yaralandı" ifadelerini kullandı.

AYRINTILAR AKTARILDI

Soruşturma Savcısı François Milon ayrıntıları da aktardı.

Milon, şunları söyledi:

"Konser salonundaki saldırganlardan biri parmak izinden tespit edildi. Çok sayıda sabıkası olan saldırgan hiç hapse girmedi. Saldırılarda kullanılan Belçika plakalı aracı kiralayan bir kişi Belçika sınırında durduruldu. Saldırıları üç farklı ekip düzenlemiş gibi görünüyor.

Saldırganların kullandığı biri Seat, biri de Polo marka iki siyah araba görüldü.

Konser salonundaki saldırganlardan biri Fransa doğumlu. 2004-2006 arasında küçük suçlar işleyen saldırganın kimliği parmak izinden tespit edildi. Bir Fransız vatandaşı ve Belçika'da yaşayan iki kişi gözaltında. Saldırganların hepsi benzer intihar saldırısı yelekleri giyiyordu. Teröristler Kalaşnikof kullanmış, kullanılan bombaların hepsi aynı".

ulusalkanal.com.tr

# paris saldırıları