Teröristler Akdeniz'de

Suriye Ordusu'nun ülkedeki terörist grupları köşeye sıkıştıran operasyonlarına AKP Hükümeti uçak düşürerek müdahale etti, hareket alanı kazanan teröristler, Akdeniz'e ulaştı. Ahrarüşşam adlı terör örgütüne mensup silahlı teröristler, Türkiye sınırının yanı başındaki Samra Köyü'nde 2-3 kilometrelik kıyı şeridine yerleşti. Stratejik önemi yüksek olan Kesep kasabasındaki çatışmalar ise sürüyor.

Teröristler Akdeniz'de

AKP'nin Suriye uçaklarına yönelik uyguladığı sert angajman kuralları, bir Suriye uçağını düşürmesi ve bölgedeki NATO üssü'nün sağladığı istihbarat bilgileri Suriye'deki terörist grupların önünü açtı.

Şam yönetiminie karşı savaşan radikal dinci bir grup terörist Akdeniz kıyısına ulalştı.

Teröristler, Yayladağı'nın Denizgören köyünün sınır komşusu, Samra Köyü'ne girdi. Ahrarüşşam terör örgütüne üye teröristler kıyıdaki 2-3 kilometrelik bir şeride yerleştiği bildirildi.

Kesseb'da ise çatışmalar sürüyor. Suriye ordusu ile El Kaide bağlantılı Ahrarüşşam, IŞİD ve Nusra Cephesi gibi terör gruplarının Suriye ordusu ile çatışması bugün de devam etti. Çatışmalar Kesseb'deki "45 tepesi" mevkiinde yoğunlaştı.

Yaralanan teröristlerden durumu ağır olanlar Antakya, hafif olanlar ise Yayladağı'ndaki hastanelerde tedavi altına alındı.

Bölge kaynakları, Kesseb'in yanı başındaki Kel Dağı'nda konuşlu NATO üssünden, teröristlere bilgi akışı olduğunu aktardı. Bölgeden gelen bilgilere göre, teröristler Suriye ordusuna yönelik saldırılarını da NATO üssünden gelen bilgiler ışığında gerçekleştiriyor.

Öte yandan Türk vatandaşlarının sınır kapılarından geçişlerine izin verilmezken, internete düşen görüntüler teröristlerin sınır kapılarını rahatça kullandığını gösterdi.

Dışişleri Bakanlığı ise teröröistlere destek vermediğini savundu. Baknalık'tan yapılan açıklamada "KESEB'de Türkiye'nin muhaliflere destek verdiği iddiaları gerçek dışıdır" denildi.

ulusalkanal.com.tr

AKP suriye dışişleri bakanlığı