Matematik öğretmeni Ahmet Doğan, Atatürk'ün neden Geometri kitabı yazdığını anlattı

Atatürk'ün 1937'de yazdığı Geometri kitabı Kaynak yayınları tarafından yeniden basıldı... Matematik terimlerini Türkçeleştirerek anlaşılır kılan Atatürk bu kitabıyla, geometri öğretiminde de yol gösterici oluyor... Matematik Öğretmeni Ahmet Doğan Atatürk'ün geometri kitabından yola çıkarak matematiğin önemini anlattı.

Matematik öğretmeni Ahmet Doğan, Atatürk'ün neden Geometri kitabı yazdığını anlattı

Kaynak Yayınları, Atatürk'ün 1936-1937 kış aylarında Dolmabahçe Sarayı'nda yazdığı "Geometri" kitabının yeni baskısını yaptı.

Geometri biliminde rehber olarak tasarlanan kitap, 1937'de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yazar adı konmadan yayınlanmış, 1971 yılında da ikinci bir baskısı Türk Dil Kurumu tarafından çıkarılmıştı. Bugün kullandığımız matematik terimlerinin hemen hemen tamamı Atatürk tarafından bu kitapta yazılmıştı.

Gün Ortası programına konuk olan Matematik öğretmeniAhmet Doğan, Mustafa Kemal Atatürk'ün Geometri kitabını neden yazdığını ve önemini Ulusal Kanal'a anlattı.

Doğan ayrıca, ailelerin çocuklarına matematiği anlamaları için yapmaları gerekenleri de söyledi.

Türkiye'deki müfredat ve öğretim yönetmeliklerinde yaşanan sıkıntıları da anlatan Matematik öğretmeni Ahmet Doğan, nedenin başarı odaklı eğitim olduğunun altını çizdi.

ulusalkanal.com.tr

Kitabı incelemek için tıklayınız

matematik öğretmeni ahmet doğan