18 Mart’ta Çanakkale’ye akın var!

Çanakkale Valiliği’nin Çanakkale zaferinin 100.yılında Çanakkale ziyaretlerini yasaklayan genelgesinin ardından Türkiye Liseliler Birliği’nden (TLB) açıklama geldi

18 Mart’ta Çanakkale’ye akın var!

TLB Genel Markezi’nden yapılan açıklamada; “Martın 18’inde siperleri yeniden doldurmak, mücadeleyi göğe çıkarmak, bu tarih tanımaz siyasi iktidara ve valisine karşı Talebe’lerin birincil görevidir. Çanakkale’yi yasaklayamazsınız!” ifadeleri kullanıldı. Türkiye Liseliler Birliği, 18 Mart’ta tüm Türkiye’den otobüsler kaldırarak, akın akın Çanakkale’ye geleceklerini ilan etti.

İşte o açıklamanın tam metni;

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar’ın imzasıyla yayınlanan, 18 Mart gününü ziyaretlere yasaklayan genelgenin hiçbir hükmü yoktur. Yeni zaferlerimizden korkanlar, zafer gününü yasaklamaya kalkmışlar…

Asra gömülse taşacak bu tarihin sorumluluğu üzerimizde, memleketin her karış toprağı, her lisesi bugün vatandır, Çanakkale’dir. Çanakkale’yi talimatnamelerle millete yasaklamak isteyenler, bir kez daha tarih önünde mağlup olacaklardır.

Bu genelgeyi yayınlayanların tarihini tanımıyor, 15’lileri tanımıyor. Türkiye’nin vatansever, devrimci gençlerini tanımıyor. Gücümüzü tarihimizden alarak yeniden hatırlatıyoruz: Kağıt parçalarıyla 18 Mart Gününü yasaklayamazsınız!

Martın 18’inde siperleri yeniden doldurmak, mücadeleyi göğe çıkarmak, bu tarih tanımaz siyasi iktidara ve valisine karşı Talebe’lerin birincil görevidir.

Çanakkale’yi yasaklayamazsınız!

Geliriz,

57. Alayın kararlılığıyla,

15’lilerin adımlarıyla,

Seyit Onbaşı’nın gücüyle

Türkiye’nin tüm liselerinden zaferin vicdanı olur, geliriz.

Geliriz, darmaduman ederiz karanlığınızı.

18 Mart’ta Çanakkale’ye akın var!

TLB Genel Merkezi